Сьогодні минає три роки, як було збито літак Boeing-777 (інфографіка)

941c99cf24c40227119b97cd166962c8

Сьогодні минає три роки після того, як у небі над Донбасом бойовики збили пасажирський літак Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17. На борту перебувало 298 людей – усі загинули.

Сьогодні минає три роки після того, як у небі над Донбасом бойовики збили пасажирський літак Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17. На борту перебувало 298 людей – усі загинули, передає ТСН.

Напередодні роковин трагедії у небі над Донбасом родичі жертв збитого літака рейсу МН17 провели акцію протесту біля посольства Росії у нідерландській Гаазі.  Спершу встановили лавку для очікування відповідальності за загибель людей. Після цього передали письмове звернення у російське посольство з вимогою розкрити правду.

Тим часом міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, якщо Росія не видасть винуватців голландському правосуддю, їх можуть судити заочно. Наразі до кола підозрюваних входять близько 100 осіб.

Напередодні річниці трагедії стало відомо, що Росія закрила повітряний простір на кордоні з Україною за день до трагедії MH17
за добу до авіакатастрофи Росія закрила свій повітряний простір на кордоні з Україною, ввівши заборону на польоти на висоті до 16 тисяч метрів. Про це видання Forbes написало із посиланням на нідерландських слідчих.

Літак Малайзійських авіаліній збили із зенітно-ракетного комплексу «Бук» 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донеччини. Міжнародна слідча група встановила, що в лайнер поцілили з підконтрольної бойовикам території, а «Бук» завезли з Росії.

До слова, понад дві тисячі родичів жертв катастрофи літака рейсу МН17 у небі над Донбасом зберуться в Нідерландах 17 липня, в третю річницю трагедії. Учасники церемонії відкриють меморіал, присвячений їхнім близьким. Дерева будуть оточені соняшниками, які розквітають у липні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: