Після «безвізу» потік до ЄС сильно не збільшився, – прикордонники

81df8f2074dae89ab2c2c8c0569f45c0

Державна прикордонна служба каже, що потім українців до омріяної Європи суттєво не збільшився із запровадженням «безвізу».

Державна прикордонна служба каже, що потік українців до омріяної Європи суттєво не збільшився із запровадженням «безвізу». 

Про це заявив речник відомства Олег Слободян на прес-конференції, передає УП, посилаючись на Українські новини.

«Якщо говорити про тенденції першого місяця дії «безвізу», то українці в черговий раз продемонстрували, що досить спокійно сприймають будь-які нововведення, навіть такі, як «безвіз». Ми не спостерігаємо серйозного збільшення навантаження на пункти пропуску й збільшення кількості українців, які виїжджають за кордон у Європейський Союз», – сказав він.

Читайте також: Які регіональні аеропорти України готові у майбутньому прийняти лоукости (карта)

Водночас Слободян визнав, що активізація виїзду все-таки спостерігається.

За його словами, близько третини українців, які перетнули кордон з ЄС із 11 липня, скористалися біометричними паспортами.

При цьому Слободян наголосив, що більшість із них отримали паспорти в 2015-му і 2016 роках.

До слова, дослідження показують, що за кордон найчастіше подорожують жителі Західної України. Також там менше тих, хто жодного разу не був за кордоном. Здебільшого українці їздять за кордон з туристичною метою, а також на заробітки.

Сільські жителі рідше, ніж містяни виїжджають за кордон на відпочинок (8% сільських жителів проти 12-14% містян), але частіше на заробітки (10% сільських жителів проти 4% містян).

На заробітки і в робочі відрядження за кордон частіше виїжджають чоловіки (9%), ніж жінки – (3%), в робочі відрядження – 7% чоловіків і 2%жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: