Львів посів перше місце у рейтингу прозорості міст України

prozoristmist-fea250edf3813bed5b60aa30f3d311df

Сьогодні відбулась презентація рейтингу прозорості міст України. До рейтингу увійшло 100 найбільших міст нашої держави, які оцінювали за 13 критеріями. Місто Львів посіло перше місце у цьому рейтингу.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Наш проект важливий для децентралізації влади і щоб не допустити централізації корупції. Ми вважаємо, що підвищення прозорості є передумовою боротьби з корупцією. У непрозорих містах громадяни не мають важелів, щоб впливати на владу та контролювати її», - зазначила Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України».

До рейтингу увійшло 100 найбільших міст України, які оцінювали за 13 критеріями:

  1. Доступ та участь
  2. Інформація про роботу місцевої влади
  3. Кадрові питання
  4. Бюджетний процес
  5. Землекористування та будівельна політика
  6. Закупівлі
  7. Освіта
  8. Комунальне майно
  9. Професійна етика та конфлікт інтересів
  10. Фінансова та матеріальна допомога, гранти
  11. соціальні послуги
  12. Комунальні підприємства
  13. Житлова політика.

Львів отримав майже 60 балів зі 100 можливих, що є найкращим результатом у країні. Найвищі бали місто отримало за критеріями «Доступ та участь» (46,1%) та «Інформацію про роботу місцевої влади» (45,77%). Найнижчий - за критерієм «Житлова політика» (5,97%).

Присутній на презентації заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, наголосив, що такий рейтинг показує, у якому напрямку потрібно сьогодні рухатись, щоб покращити показники життя міста, бо те, що було актуальним вчора, на сьогодні ставить виклики.

«Інформації стає дедалі більше і це спонукає нас до покращення відкритих баз даних для громадян. До кінця року ми плануємо надати більше інформації щодо комунальних підприємств», — додала Олена Гунько, менеджер проекту «Відкриті дані Львова» у Львівській міській раді.

Нагадаємо, рейтинг прозорості міст України було створено вперше цього року, запозичивши досвід Словаччини. Для покращення показників прозорості організатори планують провести тренінги та семінари у 10 найбільших містах країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: