Гройсман хоче створити єдину стратегію розвитку транспортної галузі

gr

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціює розробку єдиної стратегії розвитку транспортної галузі, включаючи залізничний транспорт, порти і авіасполучення з метою формування в Україні прозорого та конкурентного транспортного ринку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

«Інфраструктура - надзвичайно важлива для розвитку економіки, утвердження позицій України на внутрішньому і зовнішньому ринках, створення робочих місць. Нам потрібно, щоб "Укрзалізниця", порти, річковий транспорт і автомобільні дороги - все працювало, як єдина система, яка дозволяє бізнесу розвиватися і досягати своїх цілей», - заявив Гройсман.

Він визнав, що є проблеми в роботі системи транспорту в Україні, і вони стосуються всіх аспектів функціонування галузі.

«Я чую бізнес, і він звертає увагу на непрозорість системи, відсутність доступу до ресурсів. Сьогодні нам потрібна стратегія розвитку транспорту - і по залізниці, і по автомобільним дорогам, і по портам, і по авіасполученню. У той же час, коли всі нарощують свій логістичний потенціал, ми його просто втрачаємо - через відсутність стратегії, відчутності прозорості та відкритості. У нас немає кінцевої мети. А між тим інфраструктура повинна стати якісним сервісом для економіки», - підкреслив глава уряду.

Гройсман звернув увагу керівництва Міністерства інфраструктури на необхідність формування стратегічного бачення розвитку всього транспортного сектора і доручив йому за місяць-півтора подати відповідні напрацювання.

Окремо Гройсман доручив розробити рішення щодо підвищення прозорості в роботі залізничного транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: