Як під час негоди вберегти своє здоров'я

7384

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР нагадує про елементарні правила безпеки, особливо під час перебування на вулиці, які збережуть здоров’я і життя.

 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Під час негоди намагайтеся не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач та антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Сильний вітер може призвести до падіння дерев, архітектурних конструкцій, шиферу з будинків, перекидання телеграфних стовпів, тому просимо не бути близько до цих об’єктів під час негоди. Вдома потрібно зачинити вікна та двері, вимкнути з мережі побутову техніку, зокрема радіоприймачі і телевізори. Якщо є змога – утримайтеся від виїзду за межі міста на власних автомобілях.

Читайте також: На Львівщині активізувались змії

Під час грози потрібно уникати відкритої місцевості та води, бо вода – відмінний провідник струму, а блискавка, як правило, б’є по найвищому об’єкту на своєму шляху. Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, але якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся у магазини, під’їзд тощо. Не страшно, якщо ви перебуваєте в автомобілі, тільки закрийте вікна. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає в найвищі з них – дуби, тополі, сосни. На жаль, вже в цьому році у Львові сталася трагедія, яку спричинила гроза – 29 червня на вул. Повітряній, 2,  поблизу озера, під час грози від ураження блискавки постраждало четверо осіб. Двоє з них – чоловік і дитина загинули, ще двоє отримали опіки», - звернувся начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Додамо, що під час грози небезпечно розмовляти по мобільному  телефону – його найкраще вимикати. Будь-які металеві деталі притягують блискавку: годинники, ланцюжки, а особливо розкрита над головою парасолька – потенційні об’єкти для удару блискавки.

Так, завтра по території Львова та Львівської області очікуються сильні дощі, по півдню території – дуже сильні. Грози, подекуди пориви південно-східного вітру та шквали 15 – 20 м/с, град. Температура повітря вночі 15 – 20°, вдень 22 – 27° тепла.

Читайте також: У 5 районах області не було світла через негоду

В середу, 26 липня, синоптики прогнозують короткочасні дощі, грози, вдень подекуди град. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 12 – 17°, вдень 20 – 25° тепла.

У четвер, 27 липня, очікується вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вітер південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 10 – 15°, вдень 22 – 27° тепла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: