На Львівщині презентують виставку Софії Караффи-Корбут

24risunok2_1500978029

Сьогодні, 25 липня, у Палаці Мистецтв відбудеться відкриття першої посмертної ретроспективної виставки Софії Караффи-Корбут з колекції Богдана Гориня. Відвідувачі зможуть оглянути як і ранні праці, так і останні творчі досягнення художниці.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

122 роботи різних жанрів  і технік: малярство, станкова графіка, книжкова графіка, проекти вітражів, ескізи ілюстрацій продемонструють глядачеві мистецький шлях художниці. Окремою родзинкою експозиції стануть книжкові ескізи та ескізи вітражів.

«Найбільша кількість експонатів присвячена творчості Тараса Шевченка. Художниця віддала Кобзареві багато часу, серця і душі. Кобзар з її ілюстраціями, який вийшов у 1967 році став славною книгою на всю Україну» – зазначив Богдан Горинь.

Довідково

Софія Караффа-Корбут - українська художниця-графік. Народилася у Львові. Навчалась у Львівському художньо-промисловому училищі, Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. Працювала в галузі станкової та книжкової графіки (здебільшого в техніці ліногравюри), декоративного мистецтва. Проілюструвала 60 творів українських письменників, які вийшли тиражем понад 6 мільйонів примірників.

Шедеврами  графічної творчості Софії Караффи-Корбут вважаються її інтерпретації до «Кобзаря» Т. Шевченка, поеми «Іван Вишенський» І. Франка та драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки. «Кобзар», що вийшов друком 1967 р. (ввійшло понад 30 ілюстрацій), здобув перемогу на міжнародній книжковій виставці в Канаді у 1968.

Над тематикою Т.Шевченка художниця працювала у 1960-ті рр.; створила більше 100 великоформатних естампів, які зберігаються в Шевченківському національному заповіднику у Каневі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: