ТОП-5 надихаючих еко-ініціатив, які рятують Землю від сміття

X5_0C-xH1JU

Нещодавно в мережі сколихнула новина про 14-річну вінничанку, яка самотужки за два дні прибрала територію, назбиравши близько 50 мішків сміття. ІА Дивись.Info пропонує ознайомиться з екологічними ініціативи, які рятують Землю та до якої може приєднатися кожен небайдужий.

Нещодавно в мережі сколихнула новина про 14-річну вінничанку, яка самотужки за два дні прибрала територію, зібравши близько 50 мішків сміття.

ІА Дивись.Info пропонує ознайомитися з екологічними ініціативами, які рятують Землю та до яких може приєднатися кожен небайдужий.

Освітня кампанії WWF Україна «Живи екологічно»

Команда WWF Україна пропонує взяти участь у кампанії «Живи екологічно», долучитися до кампанії можна тут. Зелені поради для дому та офісу допоможуть зменшити свій вплив на довкілля. Під час кампанії учасники повинні виконувати низку завдань щодо зменшення забруднення та отримають зелені поради для дому та офісу, які допоможуть зменшити свій вплив на довкілля.

Також команда WWF Україна створила екологічну карту України, завдяки якій кожен охочий може позначити екологічну проблему на карті, а також дізнатися, як її вирішити. Усе орієнтується на практичні дії: побачивши проблему, ви можете спробувати вирішити її з однодумцями. У підрозділі «Ресурси» активісти зібрали загальну інформацію про те, як організувати прибирання в парку та домогтися ліквідації незаконного звалища.

Схожий електронний сервіс презентувало торік Мінприроди. Сервіс Ecomapa.gov.ua –  це інтерактивна карта сміттєзвалищ України та мобільний додаток «Екомапа», де небайдужі мешканці можуть сповістити про незаконні та легальні смітники. Окрім геолокаційних даних про місця сміттєзвалищ, на карту буде додаватись інформація про стан їхньої ліквідації.

Компанія, яка змінює репутацію пластику

Екологічне підприємництво «Zelenew» стартувало 2014 року у Львові. Це лабораторія, яка переробляє пластик та виготовляє з нього оригінальні кошики для фруктів і різного домашнього приладдя, вази, світильники та інші корисні речі.

Проект Zelenew — спроба показати людям, що вторинний ресурс може стати можливістю для створення чогось потрібного і прибуткового.

Zero Waste Lviv

Zero waste management у Львові - це сукупність організаційних, регуляторних, фінансових та освітніх заходів спрямованих на зменшення генерування та збільшення роздільного збору й переробки відходів. Львів став першим містом України, що приєднається до спільноти прогресивних міст світу.

В червні Zero waste стала офіційною стратегією ТПВ у Львові. Основні пріоритети - перехід від управління відходами до управління ресурсами з фокусом на мінімізацію відходів. До 2019 року Львівська міська рада очікує таким чином скоротити до 30% відсотків ТПВ на одного мешканця.

Нещодавно завершився проект з мінімізації сміття «За 21 день до Zero Waste», учасники якого правильно поводилися з відходами, відкриють приємні та складні сторони життя з мінімальною кількістю сміття та навчилися вирішувати несподівані сміттєві виклики.  В ході експериментів львів'янам пропонували зареєструватися, долучитись до гурту в ФБ і щодня протягом трьох тижнів виконувати ряд завдань для того, щоб зменшити кількість сміття вдома. Учасників закликали ділитися своїм досвідом і розповідати про альтернативні варіанти поводження зі сміттям. ІА Дивись.info стала інформаційним партнером проекту.

Переглянути відгуки львів'ян, які зважилися поекспериментувати, можна в ФБ за хештегом #zerowastelviv і #zwl_experiment.

Зелена коробка

«Зелена Коробка» - це ініціатива, покликана налагодити сортування для ОСББ та офісів. Тут пропонують сервіс встановлення контейнерів для сортування сміття з їх подальшим обслуговуванням. Організатори ініціативи також заохочують компанії профінансувати встановлення контейнерів в садках, школах тощо. Крім того, своїми силами встановлюють в соціальних закладах обладнання, щоб діти з юного віку звикали до того, що сміття потрібно сортувати.

Активісти зазначають: «Зараз це екоініціатіва, яка, можливо, в майбутньому переросте в соціальне підприємництво. Основна наша мета - популяризація культури сортування сміття в суспільстві. На жаль, зараз ця культура не розвинена. Людям потрібно усвідомити, що сміттєва проблема просто так не виникає і просто так не вирішується».

Мапа «Куди здати відходи»

«Куди здати відходи» — це сервіс, який дає можливість кожному зробити своє місто чистішим і красивішим, залишити своїм дітям країну, вільну від гір сміттєзвалищ і полігонів.

Це сервіс, який об'єднує людей, які бажають зробити щось корисне для своєї країни, і дозволяє їм відчути гордість, радість та задоволення від зробленого ними внеску в майбутнє процвітання держави з чистим повітрям, чистою землею і чистою водою.

Як користуватися мапою читайте тут.

Джерела: biggggidea.com, tvoemisto.tv, day.kyiv.ua, epochtimes.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: