Як вберегти себе від спеки: декілька порад медиків, щоб провести літо з користю

A tourist wearing an umbrella drinks a bottle of water at Tiananmen Square in Beijing
A tourist wearing an umbrella drinks a bottle of water at Tiananmen Square in Beijing July 3, 2013. The National Meteorological Center forecasted temperature in most regions of China is likely to be one to two degrees centigrade higher than normal in July, according to Xinhua News Agency. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: ENVIRONMENT TRAVEL) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

Зараз, у розпал літа, доводиться боротись із перепадами температури, нещадною спекою та уф-випромінюваннями. Чиновники Міністерства Охорони Здоров’я радять дотримуватись певних правил, ми зібрали для вас найважливіші, щоб літо було веселим та незабутнім.

Зараз, у розпал літа, доводиться боротись із перепадами температури, нещадною спекою та уф-випромінюваннями. Чиновники Міністерства Охорони Здоров’я радять дотримуватись певних правил, ми  зібрали для вас найважливіші, щоб літо було веселим та незабутнім.

Найперше – варто прислухатись до свого організму. Організм людини є дуже вразливим до зовнішніх факторів, і спека, так само як холод, також несе із собою негативні наслідки. Окрім відпочинку та весело проведеного часу можна отримати сонячні опіки, запаморочення, нудоту та інші негативні наслідки для вашого здоров’я. Варто прислухатись до самого себе, щоб уникнути таких результатів: якщо хочеться спати – потрібно поспати, якщо пити – випити води, якщо паморочиться в голові або стало погано – повернутися додому, звернутися до перехожих по допомогу, викликати швидку.

Друге, не менш важливе правило спекотних днів – вживати достатню кількість води. Намагайтесь випивати до 3,5 літрів води на добу. Можна пити чай або охолодженні фруктові напої, бажано виключити надто солодкі напої. Категорично заборонено вживати алкоголь та каву, пиво спраги також не втамовує. Вживати більше фруктів та овочів, це не тільки смачно, але і корисно.

Також зверніть увагу на ваш гардероб. Не варто одягати надто тісні чи синтетичні речі, вони тільки сповільнюють теплообмін і можуть негативно впливати на верхній шар шкіри. Для жінок та дівчат буде також добре, якщо користування косметикою зменшиться  практично до нуля. Взагалі не бажано користуватись кремами та пудрою, оскільки вони тільки ускладнюють шкірі дихання, відтак людина скоріше пітніє.

Для тих, хто не надто любить займатись спортом хороша новина: у спекотні дні рекомендовано знизити фізичну активність та відмовитись від занять спортом.

Читайте також: 

Корисна інформація: як вберегтися від зараження хворобою Лайма після укусу кліща

Пам’ятайте також про те, що легка прогулянка куди краща за пересування забитим громадським транспортом. Але, якщо ви таки вибрали спосіб пересуватись пішки, то не забувайте про головні убори, як захист від уф-випромінювань, іти краще у затінку, щоб звести до мінімуму контакт із небезпечними сонячними променями.

Ще один спосіб, як можна врятуватись від спеки – водні процедури. Тут достатньо навіть просто частіше бувати поблизу води, ополіскувати руки та обличчя може бути непоганою альтернативою.

І напевно чи не найбільшою проблемою літа є комахи: комарі, кліщі, різні отруйні павуки, бджоли, оси. Укуси цих комашок можуть приводити до алергійних реакій, а деякі можуть переносити різні захворювання. За містом варто бути обережним, не носити надто відкриті наряди, запастись репелентами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: