Рівень поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області нижчий, ніж середній по Україні

__1501244395_613x426.21676891616_3_0

За 6 місяців в області було зареєстровано 233 нових випадки ВІЛ-інфекції.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Рівень поширеності хвороби на Львівщині становить 134 випадки на 100 тис. населення. Це майже у два з половиною раза нижче, ніж середній по країні – 319 випадків.

Зберігається тенденція до зростання статевого, переважно гетеросексуального, шляху інфікування. Туберкульоз (як легеневий, так і позалегеневий) залишається провідною причиною смерті хворих в стадії СНІДу.

За I півріччя офіційно взято на облік 27 дітей, які були народжені від ВІЛ-позитивних матерів. Діагноз ВІЛ-інфекція підтвердили двом дітям.

Фахівці фіксують також процес “старіння” епідемії ВІЛ-інфекції. Кількість старших вікових груп у структурі поширеності ВІЛ-інфекції зростає. Так, упродовж першого півріччя відсоток осіб вікової групи старше 50 років досяг 12,1% (за аналогічний період 2016 року – 8,7%).

Важливим компонентом стабілізації епідемії ВІЛ-інфекції є також поінформованість населення про шляхи передачі інфекції, формування навиків відповідальної поведінки щодо запобігання інфікуванню, в першу чергу серед молоді та  доступність до тестування на ВІЛ-інфекцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: