Аеропорт «Бориспіль» надавав МАУ непрозорі знижки – АМКУ

_97152426_unian_781812
Фото: УНІАН

В Антимонопольному комітетів заявляють, що держпідприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» надавало авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» непрозорі знижки щодо сплати аеропортових зборів.

Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету на запит ВВС Україна.

Зокрема вказується, що комітет розглядає справу про відповідне порушення аеропортом «Бориспіль» закону про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг.

«Держпідприємство «Бориспіль», маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту «Бориспіль», застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії – ПрАТ «Авіакомпанія МАУ», – йдеться в документі.

В Антимонопольному комітеті також зауважують, що аеропорт робив це «не публічно, непрозоро, за відсутності будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній».

Раніше, 26 липня міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що МАУ заборгувала державному бюджетові 400 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 10 липня ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на український ринок авіаперевезень через те, що не домовився з «Борисполем».

26 липня стало відомо, що МАУ хоче судитися у справі про прихід Ryanair в Україну.

Приватна українська авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України»  була заснована, як державна компанія у 1992 році та повністю приватизована 2011 року. Базовим аеропортом МАУ є Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Материнська компанія МАУ — «Приват», власником якої є Ігор Коломойський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: