Як службових собак навчають шукати наркотики на кордоні (фото, відео)

DSC_0608
Фото: Дивись.info

Сьогодні, 1 серпня, Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління Держприкордонслужби України святкує 74-річчя. З нагоди цієї дати, кінологи показали, як собаки знаходитять наркотичні засоби та зброю.

Сьогодні, 1 серпня, Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління Держприкордонслужби України святкує 74-річчя. З нагоди цієї дати, кінологи показали, як собаки знаходять наркотичні засоби та зброю.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Собаку звати Кейсі. Вона 4 місяці проходила підготовку у Великих Мостах та здобула перше місце в Львівському прикордонному загоні із пошуку наркотичних засобів. Кейсі також шукає тютюнові вироби, які нелегально намагаються перевезти через кордон. Собака служить на пункті пропуску «Рава-Руська».

За словами кінологів, собаки можуть служити до 8 років, після цього вони втрачають слух і нюх. Після 8 років служби чотирилапих списують, тоді беруть наступного собаку, який проходить підготовку і його тренують на розпізнавання запахових носіїв.

Детальніше про виховання службових собак, а також їхнє життя після служби, читайте у нашому спецпроекті «На службі».

Олександр Чорний, фото Дивись.info

Крім цього, начальник Львівського прикордонного загону полковник Олександр Чорний розповів про специфіку роботи підрозділу.

«Львівський прикордонний загін розташований в межах Львівської області, як ви вже знаєте, ну, і також чотири підрозділи охорони державного кордону в нас ще находяться на ділянці Волинської області, де лінія державного кордону проходить по річці Буг, -повідомив Олександр Чорний.

До Львівського прикордонного загону входить Львівський аеропорт імені Данила Галицького, пункт пропуску Львів-аеропорт. За словами Олександра Чорного, на літній сезон аеропорт збільшив свої рейси і зараз оформляють близько 30 повітряних суден.

Фото: Дивись.info

Додамо, що на ділянці функціонує 8 пунктів пропуску, зокрема, 4 автомобільні «Устилуг – Зосін», «Рава-Руська – Хребенне», «Грушів – Будомєж», «Угринів - Долгобичув», 2 для повітряного сполучення Рівне та Львів-аеропорт та 2 ззалізничні Вол.-Волинський – Хрубешув, Рава-Руська – Верхрата.

Детальніше про те, з якою технікою працюють львівські прикордонники, читайте і дивіться тут.

Ярина ДЕМЧИНА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: