На Укрзалізниці інвестиції зросли на 180%, – Балчун

6e767f1f661fe59743ed5e7f76b634f9

Так, від початку 2017-го року чистий прибуток ПАТ «Укрзалізниця» покращився на 3,9 млрд.грн. Інвестиції зросли на 180%.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив керівник ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

«Суха статистика насправді є відображенням глибинних змін, що відбуваються у системі управління компанією. Попереджаючи звинувачення популістів у маніпулюванні цифрами, зазначимо, що подаємо цю звітність, розуміючи, що вона буде піддана об’єктивній перевірці незалежних міжнародних аудиторів.

Окремо зауважимо, що протягом I півріччя 2017-го року ведемо свою звітність за міжнародними стандартами бухгалтерського обліку», – написав Балчун.

Він зазначив, що прийняті рішення поступово дають ефект і це лише початок на шляху зростання, на який стала Укрзалізниця.

«Те, чого вдалось досягти в першому півріччі 2017 року, зайвий раз підкреслює неймовірний потенціал нашої компанії.

І ці результати могли б бути значно кращими, якби ми не були цілий час під внутрішньою та зовнішньою агресією, атаковані популізмом та оточені корупцією на всіх щаблях.

Ми продовжили позитивний тренд покращення діяльності другої половини 2016 року .

Поліпшення стосується як фінансово-економічних показників, так і показників виробничої ефективності.

Продовжили зростати базові показники обсягів перевезень до аналогічного періоду попереднього року .

Вантажообіг становив 94,9 млрд. т-км (+6,1 %) , в т.ч. транзитні перевезення 732,1 млн. ткм (+7,5%) , а пасажирообіг 13,8 млрд. т-км (+6,9 %).

Системна робота над модернізацією та ремонтом рухомого складу дозволила збільшити робочий парк вагонів в середньому за добу на 13,6 тис.вагонів (+11,6%) а загальний парк локомотивів у червні 2017-го збільшився на 68 одиниць (+3,8%).

Все це дозволило збільшити середньодобове навантаження на 1358 вагонів (+13,3%).

У зв’язку з зростанням кількісних та якісних показників виробничої діяльності доходи ПАТ «Укрзалізниця» зростали вищими темпами, ніж витрати. Це позитивно вплинуло на фінансовий результат та стабільність діяльності компанії.

Так , доходи компанії зросли на 5,6 млрд.грн та склали 35,3 млрд.грн. (+17,6%).

При цьому витрати зросли лише на 1,7 млрд. грн (+4,7%) Як наслідок, консолідований чистий прибуток склав 122,5 млн. грн., що на 3,9 млрд. грн більше, ніж у першому півріччі 2016-го року

При цьому, обсяг капітальних інвестицій сягнув 3,4 млрд. грн., що на 180 % більше аналогічного періоду минулого року.

В тому числі, - модернізація основних засобів - 1 млрд. грн , капітальне будівництво – 1 млрд. грн , придбання основних засобів – 0,75 млрд. грн а капітальний ремонт 0,4 млрд. грн тощо.

Наші інвестиції - це розвиток економіки України в багатьох галузях народного господарства та тисячі робочих місць, як для залізничників, так і для інших спеціалістів», – написав Балчун.

Він зазначив, що одним з пріоритетних напрямків інвестиції є вантажні вагони.

«У 2017 році хочемо виробити та придбати їх рекордну кількість. Нехай мотивацією для вітчизняних виробників буде те, що лише на власних потужностях Укрзалізниця їх зробить понад 2 тисячі штук. Ваше завдання, шановні українські виробники, є набагато амбітнішим. Ми закінчимо тендер на 2465 вагонів і оголосимо днями черговий ще на тисячу штук. І, якщо все буде добре в нашій роботі з ЄБРР, то на початку вересня оголосимо ще один, цього разу рекордний в історії УЗ за кількістю. Вам варто сконцентруватись на нарощенні обсягів свого виробництва та ціновій боротьбі під час тендерів, а не мірятись силами в судових процесах чи скаргах до Антимонопольного, що, зрештою, призводить до зриву наших важливих для України ініціатив.

Нашим викликом і відповідальним завданням було і залишається покращення стандартів обслуговування пасажирів. І тут ми ще маємо багато що зробити.

Всім нам відомо, у якому стані знаходиться наш парк пасажирських вагонів. Але ми послідовно його оновлюємо і модернізуємо.

Позитивні зміни в стані компанії є наслідком чіткої стратегії та тактики розвитку, послідовного реформування та змін у структурі бізнесу, виважених управлінських рішень, покращення операційної ефективності, посилення фінансової дисципліни, впровадження оптимізаційних змін в процесі закупівель.

Досягнуті УЗ фінансові та виробничі результати є позитивним сигналом для міжнародних фінансових інституцій , зарубіжних партерів та інвесторів з метою залучення фінансування на значно кращих умовах, які дадуть змогу реалізувати наші ключові інвестиційні проекти та стратегію.

Все це вдалось зробити на професіоналізмі та самовідданості команди з обмеженими ресурсами та повноваженнями .

На жаль, ми і досі не маємо можливості здати в оренду жодного метра нерухомого майна, реалізувати непрофільні активи, списати та продати звичайний металобрухт , залучити будь-які консалтингові компанії , здійснити залучення навіть незначної суми кредиту. Під все це так і не була затверджена на державному рівні нормативна база і в кожному випадку необхідно отримувати окрему згоду КМУ», – резюмував керівник ПАТ «укрзалізниця».

Перед нами довгий і непростий шлях. Жодна людина чи команда не здатні пройти його без помилок. Стара система пручається і робить все для реваншу.

Точка неповернення близько, але її ще не пройдено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: