Мережа рясніє фото друзів з різнокольоровим волоссям: як працює додаток

71_main

Додаток Teleport встановили вже понад 1 мільйон людей.

Додаток Teleport встановили вже понад 1 мільйон людей, пише Еспресо.TV

Додаток можна завантажити безкоштовно в Google Store для Android або App Store для iPhone. Додаток Teleport має зручний інтерфейс: ви робите знімок, а потім можете застосувати будь-який вподобаний фільтр з каталогу.

Додаток працює як на фронтальній камері, так і на основній. Після того як ви відредагували фотографію, її можна зберегти на телефон або поділитися в Facebook і Instagram.

Додаток розроблявся не так довго - сім місяців. Творець проекту Владислав Уразов, якому лише 19 років, уже встиг залучити $1 мільйон інвестицій. Однак, як він розповів для ресурсу Ліга.нет, додаток Teleport всього лише побічний ефект його основного продукту.

Уразов ще в школі займався перерозподілом інтернет-трафіку, на чому заробляв непогані гроші. Після школи він виїхав з Одеси в Москву, найняв людей і почав розробку програми.

Його основна ідея - вигадати додаток, який буде повністю міняти фон під час відеодзвінків. «Але таке вже робить Skype» - скажете ви.

І так і ні. Додаток для дзвінків «Skype» здатен замінити фон, але якісно «вирізати» зображення людини і поєднати з його новим фоном він не може.

Зараз дедалі частіше стають популярними відеоконференції, але не кожен може дозволити собі подзвонити з робочого кабінету. Тому такий додаток може стати корисним для бізнесменів і працівників медіа.

Він замінить звичні новинні студії і більше не треба буде знімати ведучих на «зеленці» для додання потім фону.

Як це працює

У своєму додатку команда Уразова (Teleport Future Technologies) використовує штучний інтелект. Для початку розробники навчили нейромережі розпізнавати обличчя, шкіру і волосся. Для цього в базу було завантажено близько 30 тисяч фотографій різних людей.

Навчання робиться «вручну», нейромережа не піддається навчанню самостійно. Але за словами засновника проекту - від цього тільки вища якість. Щоб обробити відео, нейромережа має опрацювати кожні 25 кадрів за секунду.

Поки результат очевидний - «побічний» додаток Teleport відмінно розрізняє волосся людини, і забарвлює його так,  ніби воно було пофарбоване в реальному житті. Текстура волосся на фотографії виглядає дуже натурально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: