Як доглядати за волоссям і шкірою у спеку

licoletom

Сухе повітря та спека на вулиці – це справжнє випробування для шкіри. Тому аби виглядати добре у таку погоду, експерти радять дотримуватися декілька порад.

Як доглядати за обличчям

У спеку косметологи радять не вмиватися холодною водою. Спітніле обличчя спочатку бажано протерти трав'яним настоєм.

Придивіться до прохолодної пудри. Вона абсолютно прозора - як скло. Без барвників, але з сонцезахисними фільтрами. Засіб не допустить появи жирного блиску на обличчі і захистить від зневоднення.

Для протирання шкіри обличчя зранку можна корисно використовувати сік алое. Процедура корисна для будь-якої шкіри. Надає таку ж дію, як і протирання чистим соком алое .

Також можна приготувати маску алое з медом. До одній столовій ложці біостімулірованного соку алое (змести соку з листям) додати дві столові ложки розігрітого меду, розмішати. Нанести на шкіру обличчя та шиї на 10-15 хвилин. Маска живить будь-яку шкіру, зберігає гарний колір обличчя, попереджає утворення зморшок.

Для молодості шкіри листя алое подрібніть на м'ясорубці, накладіть желеподібну масу на обличчя на 10-15 хвилин, після чого змийте теплою, а потім холодною водою.

Чудово живить і очищає шкіру маска з білої глини. Біла глина змішується з водою до консистенції сметани. Нанести на обличчя, уникаючи зони навколо очей на 30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб глина не висохла на обличчі. В маску можна додати чайну ложку олії зародків пшениці. Застосовувати 1 раз на тиждень.

Покращує колір обличчя і запобігає появі прищів маска з моркви.

Моркву необхідно потерти на дрібну тертку, додати 4 краплі олії чайного дерева. Наноситься на обличчя на 15 хвилин. Змивати холодною водою.

 

Маска з полуниці допомагає поліпшити колір обличчя і прибрати сліди втоми.

Свіжу полуницю подрібнити і нанести на обличчя. Змити прохолодною водою через 20 хвилин.

Як доглядати за волоссям

По-перше, у спеку експерти радять відмовитися від фену зовсім.

По-друге, важливим пунктом є ваше повноцінне харчування. Волосся, так само потребують вітамінів, якщо ж ви на дієті або просто немає апетиту, можна приймати вітамінні комплекси, які спеціально розроблені для здоров'я волосся і нігтів.

По-трете, замість води краще скористатися цілющим відваром з трав і квіток, наприклад: череди, липи, мати-й-мачухи, листя берези, лопуха, м'яти, кропиви. Заварити 500 грам подрібненого листя або трави 0,5 літром окропу, настояти в термосі близько 30 хвилин, потім процідити, довести водою до необхідного об'єму і використовувати при митті волосся.

Щодо масок, то ефективно зволожує і укріплює волосся маска до складу якої входять: 2 яєчних жовтки, вичавлений з половинки лимона сік, 6-9 крапель олії. Нанести на волосся, через півгодини промити волосся водою. Як масла для маски можна використовувати: оливкова, реп'яхову, мигдальне, касторове, чайного дерева і т.д.

Відновити посічені кінчики волосся допоможе маска, яка складається з наступних інгредієнтів: 200 грам рослинного масла і 75 грам лопуха. Свіжі подрібнені коріння лопуха заливають маслом, настоюють протягом доби, бажано в теплому місці, потім потрібно проварити суміш на слабкому вогні близько 15 хвилин, остудити, процідити. Використовувати маску необхідно за 1-2 години до миття волосся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: