У Львові немає ознак росту і поширення націоналізму, - очільник МЗС Польщі

20161228164201-f617152478df03580366d5d79d12dd94-880x440

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що в Україні поки немає тенденцій, які демонструють зростання і поширення націоналізму.

Про це пише 4 Власть з посиланням на Коммерсант.

Вітольд Ващиковський  розповів, що його заступник днями був у Львові і не виявив ознак поширення націоналізму. «Звичайно, конфлікт підігріває антиросійські настрої на всій території України. Але зростання націоналізму, в тому числі антипольського, ми не бачимо», - підкреслив Ващиковський.

На тему так званої «героїзації УПА» в Україні він зазначив, що це зовсім інше питання. «Україна несвідомо намагається сформулювати, намацати свою історичну ідентичність, щоб закласти основу для патріотизму - хоча хтось може назвати його націоналізмом. Це нормальна тенденція», - підсумував Ващиковський.

«Але наша порада: не будуйте історичну ідентичність на особистості, наприклад, Шухевича. Від цього можуть постраждати європейські устремління України», - заявив Ващиковський.

Раніше МЗС Польщі заявляв, що найгірше у відносинах між Україною і Польщею - це історичні питання, які можуть привести до того, що Польща може накласти вето на потенційний вступ України до Європейського Союзу.

Також голова МЗС нагадав російським журналістам, що не існує поняття "криза в Україні", а натомість є конфлікт із Росією: «Немає такого поняття «криза на Україні». Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією. І ми будемо прагнути внести свою лепту в його вирішення. Але, звичайно, ми не збираємося щось робити самі по собі: все залежить від готовності Росії і України реалізовувати мінські домовленості, а також від учасників «нормандського формату».

«Це виглядає як заморожений конфлікт, але ми вважаємо за краще говорити про конфлікт низької інтенсивності. За даними СММ ОБСЄ, там щодня продовжують гинути люди, стрілянина поновлюється по кілька разів на день. Іронія полягає в тому, що моніторингова місія не має права вказувати, з якого боку стріляли. Але, за нашими даними, основні обстріли ведуться з боку сепаратистів, підтримуваних Росією».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: