Троє нардепів не взяли участі в жодному голосуванні, — КВУ

258574
Фото ілюстративне. Джерело: 112 Україна

Показники участі народних депутатів у голосуваннях перебувають на низькому рівні.

Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель, інформує Дивись.info.

Комітет виборців України провів дослідження роботи нардепів упродовж 6-ї сесії Верховної Ради. Згідно з його результатами, протягом цього часу відбулося 2081 голосування. При цьому, 48 депутатів пропустили понад 90% голосувань парламенту.

Ще 139 депутатів взяли участь менше, ніж у половині голосувань; 157 депутатів взяли участь у 51-75% голосувань, 54 — у 76-89%, 20 — у 90-99%. Жоден нардеп не взяв участь у 100% голосувань. У КВУ зазначають, що часто пропускали голосування не лише депутати, які не були присутні на засіданнях ВРУ, але й ті, хто перебував у залі парламенту. Окремі народні депутати не голосували з політичних міркувань, фактично дискредитуючи роботу ВРУ.

Читайте також: Сьогодні де-факто у парламенті працює «стара» коаліція, — гендиректор КВУ

Троє народних депутатів не взяли участі в жодному голосуванні: Євген Бакулін («Опопзиційний блок») та нардепи-втікачі Сергій Клюєв і Олександр Онищенко.

«Якщо ми подивимося на прізвища депутатів, які найменш відповідально ставляться до голосувань, побачимо низку, у тому числі, резонансних прізвищ. Серед них, наприклад, депутати Рабінович та Мураєв, які проігнорували понад 99% голосувань у парламенті, — каже гендиректор КВУ. — Це саме ті депутати, які надактивно працюють у медійній площині. Вадим Рабінович ледь не кожний день роботи у стінах парламенту починає з прямих включень, інтерв’ю, коментарів, активно веде свою передачу, але у той самий час 99% голосувань — це пропуск. Пояснюючи свою позицію, він говорить про те, що парламент не приймає його закони, але 5% проголосованих законів від «Опозиційного боку» — це цілком гарний результат для малої фракції».

За словами Олексія Кошеля, серед інших відомих прізвищ, які активно працюють у медійній площині, народний депутат Андрій Білецький, Володимир Парасюк, Семен Семенченко, Олександр Вілкул, Нестор Шуфрич, Віталій Чепинога та низка інших депутатів.

Нагадаємо, у КВУ також назвали топ-10 депутатів-прогульників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: