Особи з інвалідністю є одними з найвразливіших категорій у торгівлі людьми

Concepts

Керівниця програми протидії торгівлі людьми ГО «Центр «Жіночі перспективи» розповіла, хто найчастіше стає жертвами торгівлі людьми.

Керівниця програми протидії торгівлі людьми ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбус каже, що діти, жінки та особи з інвалідністю частіше за інших стають жертвами зловмисників, які займаються торгівлею людьми.

«І дослідження, і практика показують, що будь-хто, незалежно від статі, стану здоров’я, віку, соціального статусу, освіти, походження, віросповідання або ще чогось, може стати жертвою торгівлі людьми. Це злочин проти особи і в Україні він визнаний тяжким. У 149 статті Кримінального кодексу України передбачений такий засіб впливу на людину, який пов’язаний з уразливим станом. І коли говорять про уразливий стан, кажуть, що найбільш вразливими є особи з інвалідністю і діти», — пояснює Олена Кальбус.

Читайте також: У ЛОДА розповіли, чому львів’яни у зоні ризику торгівлі людьми

Активістка каже, що сьогодні, як правило, коли говорять про торгівлю людьми, то мають на увазі трудове і сексуальне рабство, але майже завжди забувають згадати про примусове жебрацтво. І це, на її думку, стосується якраз дітей та осіб з інвалідністю у першу чергу.

При цьому, Олена Кальбус зазначає, що наразі на Львівщині не зафіксовано жодного подібного випадку.

«Але це не означає, що їх немає. Це означає, що ми про них не знаємо», — додає експертка.

Нагадаємо, Львівщина знаходиться на 4 місці серед інших областей за кількістю трудових мігрантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: