Львівщина на 4 місці серед інших областей за кількістю трудових мігрантів

rabota-za-granicey3-1038x779
Фото ілюстративне. Джерело: NASHAPolsha

60 тисяч осіб зі Львівської області станом на квітень-червень 2017 року заявили, що працювали за кордоном.

У квітні-червні 2017 року компанія GfK Ukraine провела дослідження з питань міграції та торгівлі людьми в Україні. Фахівці з’ясували, що 915 тисяч українців на момент проведення опитування відзначили, що працювали за кордоном.

Так, найбільша кількість трудових мігрантів у Рівненській (77 тисяч), Закарпатській (63 тисячі) та Полтавській (61 тисяча) областях. Львівська область знаходиться на четвертій позиції із кількістю заробітчан у 60 тисяч осіб.

При цьому, найменше трудових мігрантів нарахували у Волинській (5 тисяч), Одеській (6 тисяч) та Луганській (14 тисяч) областях.

Зазначимо, дослідження проводили шляхом всеукраїнського опитування методом особистих інтерв’ю вдома у респондентів. Загалом експерти опитали 5 тисяч осіб старше 16 років.

Таким чином, фахівців GfK Ukraine дійшли висновку, що 21% населення України є потенційно уразливим до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. У Львівській області ця цифра сягає 28%.

Дослідження GfK Ukraine трудової міграції та уразливості до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми

Керівниця програми протидії торгівлі людьми ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбус каже, що аналогічне дослідження їхня організація робила виключно по Львівщині. Активісти опитали 500 людей у віці від 18 до 25 років.

«11% сказали, що вони готові працювати у замкненому приміщенні. Ще 27% сказали, що погодяться працювати без офіційного працевлаштування. 17% зазначили, що вони готові віддати свій паспорт працедавцю. Хоча питання — для чого він йому?» — каже Олена Кальбус.

За її словами, лише 45% людей заявили, що при нелегальному працевлаштуванні готові звертатися по допомогу бодай кудись.

«Половина людей, приймаючи певні рішення без володіння достатньою інформацією, самі себе ставлять у вразливе становище. Крім того, люди не наважуються просити по допомогу, думаючи, що вони не мають на це права, оскільки вони нелегально працюють», — наголошує активістка.

Нагадаємо, сьогодні з’явилася інформація, що у Фінляндії зникла група з 37 українців-заробітчан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: