Кінопокази та імениті митці: що готує цьогорічний фестиваль Параджанова на Левандівці

Упродовж 20-27 серпня у Львові на Левандівці проходитиме ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова.

Про це під час прес-конференції повідомила Ірина Рибко, спеціалістка управління культури та координаторка фестивалю, інформує Дивись.info.

Цього року на Левандівці вдруге відбудеться Міжнародний фестиваль Параджанова, який пройде 20-27 серпня. За словами організаторів, він об’єднає у собі різні види творчості, а також стане дискусійним та освітнім майданчиком.

Особливістю події стане міжнародна резиденція «Тінь свободи», в якій візьмуть участь 10 митців з Грузії, Польщі, Білорусі та України.

«Над програмою ми працювали майже рік. Нам вдалося привезти на мистецьку резиденцію митців з різних країн світу. Вони працюють у руслі сучасного мистецтва: це будуть інсталяції, перформанси, хепенінг тощо», — зазначає Ірина Рибко.

Також, за її словами, на фестивалі буде багато проектів із залученням громади Левандівки, зокрема дискусії, майстер-класи, воркшопи та інше.

«Кінопрграма цього року дещо змінена. Ми знову будемо дивитися кіно «Колір гранату», «Тіні незабутих предків» та «Анрієш» Параджанова. Але також упродовж 25-27 серпня маємо почесних гостей, які презентують свої стрічки. Зокрема мова йде про режисера і учня Сергія Параджанова Романа Балаяна. Він привезе свою півгодинну стрічку «Ніч у музеї Параджанова», яку він зняв під враженнями від дружби з Параджановим», — додає кураторка фестивалю.

Читайте також: Як у Львові святкуватимуть День Незалежності. Програма

Окрім цього, упродовж 20-25 серпня відбуватиметься молодіжний проект Parajanov Exchange: підлітки з вокальної та театральної студії КМЦ «Супутник» разом з ровесниками з драматичного гуртка Центру розвитку громади вірменського міста Діліжан підготують театральний перформанс IMAGINARIUM. Його презентують на День Незалежності.

24 серпня на гостей фестивалю також очікують виступи левандівського гурту «Sister Voice», етногурту «Lemko Blue Grass Band» та чернівчан «Гуцул Каліпсо».

Вхід на усі події безкоштовний.

Детальніше про програму фестивалю можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: