На Форумі видавців відбудеться масштабний культурний проект «Під Зорею Пінзеля»

В рамках Форуму видавців у залах Палацу Потоцьких Львівської Галереї мистецтв відбудеться культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля».

Мета проекту — збереження та популяризація мистецької спадщини Іоана Георгія Пінзеля – знаного українського скульптора середини XVIII століття, представника
пізнього Бароко і Рококо, повідомляють організатори.

Важливим завданням проекту є активізація мистецького середовища Львова, Тернополя та Івано-Франківська, заохочення молодих та вже добре відомих художників, скульпторів, керамістів, літературних, театральних та музичних діячів до створення мистецьких творів, перфоменсів, інтерпретацій, присвячених творчості І. Г. Пінзеля. Серед інших, свою творчість вже погодилися запрезентувати художники М. Демцю, Р. Грабар, О. Скоп, Т. Бенях, С. Міхновський, О. Жеребецька, П. Сметана, В. Цісарик, О. Онуфрів та багато інших митців.

Читайте також: Точка творення: що запропонує 24-й «Форум видавців» у Львові

Мистецькі твори, виконані за мотивами творчості великого скульптора, стануть основою пересувної експозиції, що доповнюватиметься та буде демонструватися в Україні та найбільших містах Європи.

Проект передбачає у майбутньому організацію традиційного щорічного міжнародного фестивалю Іоана Георгія Пінзеля, метою якого буде не лише поширення інформації про творчість геніального галичанина в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці, спілкування з глядачами, обміну досвідом та інтеграції митців різних країн.

Культурно-мистецький проект «Під Зорею Пінзеля- 2017» включатиме:

  • презентацію другого видання альбому «Таїна Пінзеля»
  • демонстрацію документального 10-ти хвилинного фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру»
  • показ авторської колекції одягу «прет-а-порте» Арт-студії Івони Лобан «Пінзель. Львів. Бароко»
  • експозицію мистецьких творів львівських та тернопільських художників, керамістів, скульпторів - концерт гурту «Rockoko» (Львів)

ІА Дивись.info – інформаційний партнер заходу, а також 24 Форуму видавців у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: