В The Economist вибачилися за фразу «громадянська війна на Донбасі»

1346072

The Economist Intelligence Unit, дослідницька організація The Economist Group, вибачилася за фразу «громадянська війна на Донбасі», яку було вжито у дослідженні найкомфортніших міст світу.

На помилку звернув увагу постійний читач The Economist Олександр Волков і звернувся до дослідників із листом, текст якого виклав на своїй Facebook-сторінці, передає Європейська правда.

Волков звернув увагу на те, що зниження показників Києва у рейтингу було пояснено безладом, економічною нестабільністю та "тривалою громадянською війною у Донбаському регіоні".

«Чому ви описуєте тривалу російську агресію проти України на Донбасі як "громадянська війна», - точно так, як це робить московська пропаганда? На мою думку, тут ви глибоко відрізняєтеся The Economist, який вживає інше поняття», - написав Волков.

Волков також попросив пояснити, чому дослідники вжили транслітерацію Donbass за російським зразком, а не Donbas за українським.

Він також відзначив, що вживання російських кліше свідчить про те, що над оцінкою Києва у рейтингу працював консультант з Росії, відтак сама позиція Києва у списку не викликає довіри.

Читайте також: Трамп – неонацистський симпатик, – The Guardian

Представник The Economist Intelligence Unit надіслав Волкову лист-відповідь, у якій вибачився за використання словосполучення «громадянська війна на Донбасі».

«Ми змінили термін «громадянська війна» на «конфлікт» для усіх майбутніх завантажень дослідження та майбутніх звітів – ми сподіваємось, це буде виправлено сьогодні, як це необхідно зробити, у нашому офісі в Нью-Йорку. Ми також змінили Donbass на Donbas», - ідеться у листі.

Аналітик The Economist Intelligence Unit вибачився за помилку та назвав її «успадкованою проблемою»: «Коли конфлікт лише розпочався, його називали «громадянською війною» та «внутрішньою війною» чи «не міжнародною війною» у багатьох світових медіа та міжнародних організаціях».

Він запевнив, що використання терміну «громадянська війна» не було зумовлене зовнішніми чинниками, а сам рейтинг є абсолютно коректним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: