LvivMozArt: Що відвідати і послухати 23-24 серпня

Перший фестиваль класичної музики LvivMozArt триває. 

Попереду три дні непересічних музичних заходів - експеримент в трамвайному депо, прем'єра нового проекту Мар'яни Садовської, концерт родинного колективу Savka-band, Наталка Половинка з піснями на слова Шевченка та музику Валентина Сильвестрова і Богдани Фроляк, великий концерт-закриття у Львівській опері, за участі новоствореного Молодіжного симфонічного оркестру України та Федеративного симфонічного оркестру Німеччини.

Камерний концерт «Не тільки Моцарт!»

23 серпня, Музична академія вул. О. Нижанківського, 5 Поч. 16.00. Вхід вільний.

Молоді українські музиканти виконають твори Франца Ксавера Моцарта, більшість яких вперше прозвучить в Україні, а ще твори Вольфґанґа Амадея Моцарта, Ґайдна, Бетховена.

Концерт родинного колективу Savka-band

Палац Потоцьких вул. М. Коперника, 15 Поч. 18.00. Вхід вільний 

Сімейне музикування має багатовікову історію, а у ХVIII столітті найвідомішою музичною родиною були Моцарти. В Україні нині цю традицію продовжує родинний ансамбль Savka-band. В програмі концерту презентовано аранжування та авторські твори 9-річного композитора Данилка Савки. Данило - автор вже більше сотні інструментальних та вокальних композицій.

Опера В. А. Моцарта «Чарівна флейта»

Львівська національна опера пр. Свободи, 28 Поч. о 19.00.

Постановка опери - Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, 2013 р.  Режисер-постановник - заслужений діяч культури Польщі Збігнєв Хшановський.

 

Проект Мар’яни Садовської «Ніч лише починається»

Копальня кави пл. Ринок, 10 Поч. 20.00

Проект створено у відповідь на події 2014 року в Україні. Мар’яна Садовська трансформувала власні спостереження, біль і надію, посилаючись до поезії Сергія Жадана, Любові Якимчук. Також вона використала пісні, записані під час експедиції 2016 року в Приазов’ї, на Українському Донбасі.

Симфонічний концерт «ВТЕЧА»

24 серпня  Трамвайне депо перехр. вул. Д.Вітовського, Ак.Сахарова, Героїв Майдану поч. 20.00.

В основі перформансу – колаж із поєднання класичних творів Моцарта та сучасної симфонічної музики з використанням електроніки, джазу, світлової інсталяції й танцювального дійства.

Проект Наталки Половинки «ЦВІТ»

Храм Св. Ап. Петра і Павла вул. Театральна, 11 поч. 19.00. Вхід вільний 

Поезія Тараса Шевченка голосом народної пісні та сучасних українських композиторів Богдани Фроляк і Валентина Сильвестрова. Спеціальний гість фестивалю - Академічний камерний хор «Cantus» (м. Ужгород, Україна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: