Міжнародну премію Франка отримали професори Віденського та Львівського університетів

universytet-franka

У неділю, 27 серпня, у Дрогобичі відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка 2017 року. Цьогоріч премію отримали професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер та почесний професор ЛНУ ім. Івана Франка Олег Шаблій.

Про це повідомили в Міжнародному фонді Івана Франка, передає Zaxid.net

Міхаель Мозер «за вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» отримав золотий знак, диплом та грошову винагороду. У номінації «за вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук» премію вручили Олегу Шаблію.

«Уже сьогодні наша премія стала явищем, яке є новим для України. Міжнародна премія імені Івана Франка – це своєрідний ліфт для українських науковців. Це шанс стати відомим і поширити свої надбання світом», – наголосив голова правління Міжнародного фонду Івана Франка Роланд Франко.

Директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус зазначив, що у 2017 році до комітету премії було подано 21 наукову роботу з чотирьох країн: Австрії, Ізраїлю, Польщі та України.

Довідка. Міжнародну премію імені Івана Франка започатковано Міжнародним фондом Івана Франка у 2015 році. Її заснував онук українського письменника Роланд Франко. Міжнародна премія вручається у двох номінаціях: «за вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» та «за вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук». У 2016 році першим лауреатом Міжнародної премії імені Івана Франка у номінації «за визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук» став верховний архієпископ УГКЦ Любомир Гузар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: