Сьогодні у Львові відзначили 50-ту річницю Світового Конгресу Українців

rrr2600-b3ab8f93c6420e313271eb41801d5ccb

Сьогодні, 27 серпня, на площі перед Собором Святого Юра відбулось урочисте відкриття днів української діаспори у Львові. Участь у відкритті взяли президент Світового Конгресу Українців, представники обласної влади, заступник міського голови Львова з питань розвитку, ректор Національного університету «Львівська політехніка», духовенство, хорова капела «Дударик» та громадськість.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Хочу вам відкрити таємницю, що коли ми почали планувати відзначення 50-ї річниці Світового Конгресу Українців, то думали, що обмежимося лише столицею, бо не зможемо об’їхати всі міста. Але ми дуже швидко дійшли до висновку, що ми вас настільки любимо, що не могли б відзначати 50-ту річницю Світового Конгресу Українців оминаючи Львів. Нам дуже приємно бути з вами впродовж наступних трьох днів української діаспори у Львові.

Діяльність Світового Конгресу Українців є стисло пов’язана з історією України, бо ми впродовж перших 25 років були фактично послами поневоленої країни, відтак після відновлення незалежності ми присвячували свої зусилля, щоб утверджувати державність України», - зазначив президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій.

«У першу чергу я хочу подякувати всім, хто працював над Конгресом, адже сьогодні ми маємо змогу зустрітися у межах Конгресу саме у Львові. Дуже багато у світі іноземців пізнаються і пізнають Україну саме через Львів. Для Львова сьогоднішній Конгрес – це великий знак у тому, що 20-мільйонна армія по всьому світу є єдиною з усіма українськими містами, зі всіма мешканцями. У межах Конгресу є декілька дуже важливих викликів, на якими ми маємо працювати і маємо йти вперед. Безперечно, ми маємо показати, що весь світ сьогодні є на стороні України. Окрім того,  нам потрібно працювати на освітою, культурою і тими речами, над якими Україна буде перемагати і вже перемагає у світі тому, що саме сьогодні кожен з нас потребує історій успіху. Історій успіху, носіями яких є конкретні люди, такі як ми з вами. Саме в єдності та перемозі є наш шлях», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: