Освітянський довгобуд: на Дрогобиччині відкрили школу, яку будували понад 10 років

DSC05843

У селі Сторона Дрогобицького району відкрили нову школу, будувати яку розпочали ще 13 років тому.

Двоповерхова школа розрахована на навчання учнів з першого по дев`ятий клас. Для дітей облаштували новий спортзал, їдальню та систему опалення із застосуванням енергозберігаючих технологій, - передає кореспондент Дивись.info.

«Розробка проектної документації і закладання школи були ще у 2004 році. Потім роботи призупиняли через відсутність коштів. І лише в останні два роки роботи відновилися. Тут вкладена невелика сума і шкода що в попередні роки не знайшли коштів, щоб довести до пуття цю будову. Ми витратили 12 мільйонів гривень, це і обласний бюджет і державний з ДФРР, але нам довелося довго відстоювати це, бо конкурс був великий і ресурс з державного бюджету мінімальний. Але нам вдалося забезпечити діткам комфортні умови навчання, ми розуміємо, що 70% свого часу вони  проводять у школі», - розповіла заступник голови ЛОДА Ірина Гримак.

Раніше діти вчилися у різних приміщеннях, одне з  - колишній панський будинок споруджений ще у 1846 році. Там були бібліотека, їдальня та фізичний кабінет.

Клас відкритої школи. Фото: Дивись.info

«Я сама навчалася в цій школі, коли вона ще була стара і мені дуже приємно, що ми дочекалися відкриття нової. До цього часу діти вчилися у чотирьох старих дерев’яних приміщеннях яким уже понад 100 років. Умови були погані, бо всі двері відразу виходять на відразу на подвір’я. Взимку діти змушені були перебігати між цими хатами. Звичайно нам хотілося мати для дітей нормальні умови. Школа велика – 170 учнів і 35 вчителів. Середня наповнюваність класів  - 19 осіб, є класи по 24-25 дітей», - розповіла директор школи Ірина Мицак.

Під час урочистого відкриття школи благодійники подарували 10 ноутбуків та систему музичного озвучення, яке діти зможуть використовувати для творчих вечорів та святкових подій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: