За період АТО у центрі західного регіону пройшли лікування понад 3 тисячі пацієнтів

21396997_1850375625277711_1024549824_n

За ввесь період проведення АТО у центрі західного регіону проліковано три тисячі вісімдесят пацієнтів, з них одна тисяча десять - поранені, 862 - травмовані.

Про це під час брифінгу з питань ходу лікування та реабілітації військовослужбовців ЗСУ, які отримали поранення під час виконання завдань у районі проведення АТО, повідомив начальник ВМКЦ ЗР полковник медичної служби Іван Гайда, передає кореспондент ІА Дивись.info

Особовий склад центру продовжує приймати участь у всіх заходах, що відбуваються як на Яворівському полігоні, так і інших полігонах. Також на цьому тижні починаються навчання, де центр забезпечуватиме їхні проведення.

«Також ми продовжуємо нарощування наших спроможностей. Йдеться про створення інформаційної медичної мережі. Недавно одна з айтішних компаній Львівщини надала мережеве обладнання на суму більше, ніж 150 тисяч гривень», – розповів начальник ВМКЦ ЗР полковник медичної служби Іван Гайда.

Останній рік хірургічна служба західного регіону приділяє увагу відновлюваному лікуванню, яке включає такі напрямки: відновлювана хірургія, фізична реабілітація і психологічна. На даний час у госпіталі проліковано близько 450 травмованих і поранених.

Порівняно з 2014 роком держава почала забезпечувати краще.

«У нас є бажання на території центру спорудити другу чергу хірургічного корпусу. На даному етапі ми проходимо різні погоджувальні моменти. Як тільки виділять кошти на виготовлення проекту кошторисної документації, а це близько 3 мільйонів гривень, ми приступатимемо до наступного етапу. На 14 поверсі цього корпусу ми зможемо спорудити вертолітний майданчик. В Україні це перший проект. У мобільному госпіталі споруджено стаціонарний аеродром. У будь-який час він готовий приймати гелікоптери», – зазначили на брифінгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: