7-10 вересня львів'яни проведуть перший в Україні фестиваль сучасної бандури

На фестиваль сучасної бандури приїдуть відомі колективи з різних міст України, відбудуться майстер-класи, концерти у сихівському трамваї, круглі столи і класні промоакції.

Вже декілька років місто веде активну політику щодо децентралізації культурного життя Львова, щоб пожвавити його віддалені від центру, але населені райони - одним словом, щоб донести культуру до всіх. Цього року управління культури ЛМР підтримує проведення фестивалю сучасної бандури Lviv Bandur Fest - левова частка якого буде проходити на Сихові - зокрема і перше у Львові Бандурне Шоу.

Бандурне шоу на Сихові

Найкраща локація на Сихові для проведення великого концерту, це, звісно, культурно-мистецький центр ім. О. Довженка, який налічує більше 700 місць. Бандурне шоу 9 вересня розпочнеться із виступів бандуристів у трамваї № 8, який символічно поєднає центр та місце вечірнього концерту. В центрі Довженка організатори обіцяють шоу, що буде якісним в музичному та технічному плані та включатиме 5 колективів - Чарівні струни, Три кроки в ніч, Troye Zillia, Krut та DGP-pro.

«Доторкнись до бандури»

Глядачі Бандурного Шоу на Сихові крім того, що почнуть бандуру, також матимуть можливість до неї доторкнутись. Майстерня #Svituma підготує велику бандуру у людський зріст, яку будуть розмальовувати з усіма бажаючими в холі фестивалю від 17.30 до 18.00. Також під час концертів працюватимуть художники, які малюватимуть скетчі музикантів.

Круглий стіл

Долучитися до бандури і alma mater львівських бандуристів - Львівська національна музична академія ім. Лисенка, де 8 вересня відбудеться круглий стіл: «Бандура: сучасні шляхи розвитку», учасниками якого будуть відомі бандуристи, дослідники та викладачі – Оксана Герасименко, Іван Ткаленко та організатори фестивалю, що модеруватимуть зустріч - Анастасія Войтюк та Марічка Кошелінська.

Концерт львівських бандур-гуртів

також 8 вересня о 20.00 на малій сцені Львівської обласної філармонії відбудеться вечірній концерт бандур-гуртів, які подавали свої заявки на конкурс. Серед учасників гурти: Барви Львова, 8++, YuMaVita bandura Trio, капели бандуристок «Дзвіночок» та «Галичанка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: