Новий відлік: у Львові учасники АТО презентували свої бізнес-проекти

istock-000028326702large
Ілюстрація: Національна платформа МСБ

Наразі у Львові завершується третя хвиля проекту «Новий відлік», у рамках якого бійці АТО, члени їх сімей та переселенці презентують свої бізнес-плани професійному журі з підприємців.

Наразі у Львові завершується третя хвиля проекту «Новий відлік», у рамках якого бійці АТО, члени їхніх сімей та переселенці презентують свої бізнес-плани професійному журі з підприємців.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

8 вересня у Львові стартував останній етап відбору переможців проекту «Новий відлік», який організовує «Клуб ділових людей» за підтримки Фонду «Відродження».

До участі у проекті відібрали понад 60 осіб, близько 50 з яких завершили навчання на бізнес-курсі. Після цього за кожним з учасників закріпили особистого консультанта, який допомагав їм написати бізнес-план.

«Сьогодні у нас іде захист бізнес-планів — учасники презентують їх комісії, у складі якої чотири підприємця зі Львівщини та незалежний спостерігач від Фонду «Відродження». Члени комісії за десятьма критеріями виставляють оцінки і за ними ми підведемо підсумок та визначимо переможців цього проекту», — розповідає Христина Коваль, керівник проекту «Новий відлік».

Кого оберуть переможцями члени комісії — спрогнозувати важко, адже бізнеси учасників, які вони хочуть розвивати, з найрізноманітніших сфер.

Читайте також: У Львові переселенці разом зі школярами висадили алею троянд (фото)

До прикладу, дружина учасника АТО Олена Бортнічук, презентувала бізнес-план зі створення фруктових композицій.

«Я планую назвати це «Фруктові історії». Це створення композицій, які будуть у людей породжувати позитивні емоції, створювати особливий стиль. Своїми клієнтами я бачу більше жінок, бо їм частіше хочеться якось виділитися», — каже Олена Бортнічук.

Фото: дружина учасника АТО Олена Бортнічук; ІА Дивись.info

За словами учасниці, фруктові композиції — її хобі вже протягом семи років. Утім зараз вона хоче перевести його у царину бізнесу.

Крім того, серед майбутніх бізнес-проектів є також майстерня брів, власний Ютуб-канал, компанія з будівництва та навіть ферма з розведення осетрів.

«Сьогодні ми визначимо 10 переможців, які отримають ментора — бізнес-експерта, який протягом 3-4 наступних місяців буде супроводжувати їх у веденні бізнесу. Учасник може у будь-який час звернутися до нього із будь-яким питанням і отримати допомогу: чи це контакт, чи це підрядник, чи це рекомендація того чи іншого інструменту, чи теоретичний аспект тощо», — каже Христина Коваль.

Керуюча проектом також зазначає, що бізнес минулорічних учасників сьогодні успішно функціонує: це і компанія з прасування одягу та білизни, і СТО, і ферма для вирощення полуниці, кейтеринг та інші.

«Ця програма — відповідь на виклики, які принесла війна, адже у нас з’явилися особливі групи, ВПО та учасники АТО, які мали неабияку мотивацію щось змінювати і брати відповідальність на себе. Вже третій рік поспіль Фонд це підтримує: в Одесі, Львові, Харкові та Києві, — каже Оксана Дащаківська, керівник Західноукраїнського представництва Фонду «Відродження». — На даний момент, як нам здається, ми напрацювали добрий механізм для підтримки людей, що прагнуть починати бізнес, і очікуємо, що тепер це стане частиною громади: органів влади, місцевої бізнес-спільноти».

Наразі невідомо, чи проект надалі підтримуватиму Фонд, але обидві сторони переконані, що «Новий відлік» має тривати далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: