У Львові треба збудувати ще понад 10 садочків, щоби вистачило місця для всіх

c3004d45531f6ef2d43b8df52080ebd1
Фото ілюстратвине

Майже дві тисячі місць у садочках Львова заповнені дітьми, які вже досягнули шкільного віку, а також дітьми з наближених до міста районів. У зв'язку з цим для львівських дошкільнят виникає нестача місць.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогодні ми маємо тисячу дітей, які виховуються в наших садках і не є мешканцями Львова, тобто з навколишніх сіл біля Львова. Окрім того, ми маємо ще одну доволі гостру проблему, це є тисяча дітей, яких батьки не віддали до першого класу у цьому навчальному році. Це є 2 тисячі дітей, які, фактично, могли би вивільнити місця для дітей, яким виповнилося 3 роки», — зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

За її словами, для того, аби влаштувати тисячу дітей, необхідно збудувати 6-7 садочків, а це дуже великі кошти, яких у бюджеті немає.

Як раніше писала Дивись.info, напружена ситуація з наявністю вільних місць у дошкільних навчальних закладах Львова триває ще з 90-х років. Тоді, як каже начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, різко зменшилася кількість дітей і, відповідно, чимало садочків були просто порожніми (за даними Державної статистики України, у державі дійсно останнім часом зменшується кількість новонароджених дітей).

Аби будівлі не простоювали, їх віддавали в оренду, а подекуди продавали. Після того ж, як з’явилася гостра потреба у додаткових місцях, влада взялася повертати майно.

«Ті приміщення дошкільних навчальних закладів, які перебували в оренді не за призначенням, сьогодні вивільнені і зараз ми проводимо капітальні ремонти. У 2015 році нам вдалося відкрити 15 додаткових груп, у 2016 ми відновили 36 груп, цього року відкриємо ще 24 додаткові групи, — каже Зоряна Довганик. — Неповернутою залишилася тільки частина приміщень у 31 садочку, де сьогодні діє амбулаторія сімейної медицини. Ми також думаємо про те, щоби найближчим часом їх виселити — шукаємо приміщення. Так ми зможемо відкрити ще кілька груп там».

Детальніше про ситуацію з садочками читайте у нашому матеріалі: Куди віддати вчитися маленьких львів’ян: ситуація із дитсадками у місті (інфографіка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: