Вперше в Україні хлопець із ДЦП візьме участь у марафоні

15435661_1709552612693347_629235058_n

У неділю, 17 вересня, у Львові відбудеться унікальний забіг – вперше участь у цьому чемпіонаті України з бігу по шосе візьме хлопець із ДЦП – Іван Маслюк.

Забіг у 10 км Львовом він здійснить за допомогою спеціального візка La Joëlette та командиOn3wheels. Старт о 10 годині. Нагадаємо, цього року Іван на цьому візку підкорив найвищу точку України – гору Говерла, а торік разом із друзями на триколісному велосипеді здійснив унікальну подорож через всю Європу до Лісабону.
Іван Маслюк не зупиняється на досягнутому і продовжує змінювати українське суспільство у ставленні до людей з інвалідністю.

Читайте також: Мандрівник із ДЦП подолав половину Європи на трьох колесах (фото)

Тому цієї неділі він разом з командою «On3wheels – фонд здійснення мрій» і RUNCLUB TEAM SHYPSHYNA, та за допомогою спеціального візка La Joëlette, візьме участь у Чемпіонаті України з бігу по шосе на 10 км. Забіг «Львівська десятка» пройде містом, а саме проспектом Чорновола та вулицею Липинського. Старт марафону о 10 годині від оперного театру.

За словами координаторів On3wheels, головною метою їхнього проекту є зміна ставлення суспільства до людей з інвалідністю.

«Нам видається несправедливим, що в Україні люди з інвалідністю – це люди з обмеженими можливостями. Ми ж хочемо показати, що вони мають можливість і мандрувати, і вбрати участь у спортивних змагання, – каже координатор проекту On 3 wheels Сашко Луцик. – Завдяки спеціальному візку La Joëlette, розробленому в Франції, ми не лише з Іваном піднялися в гори. Ми вже здійснили 8 походів для людей з інвалідністю у різні точки українських Карпат. Тепер хочемо показати, що і спортивні змагання, зокрема забіги,пів марафони, марафони – теж можуть бути доступними для всіх».

Читайте також: Хлопець з інвалідністю підкорив Говерлу на спеціальному візку

Наступні у планах – це півмарафон (21 км) і марафон (42 км).

Усі охочі теж можуть долучитись до дружньої команди, стати волонтерами, учасниками, лідером походів чи марафонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: