Українцям порадили перетинати білорусько-російський кордон виключно у літаку

1435584527_1

Посольство України в Білорусі рекомендує громадянам України перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства.

Посольство України в Білорусі рекомендує громадянам України перетинати білорусько-російський кордон тільки авіаційним транспортом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства, передає Zaxid.net

Зазначається, що Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила її перетин громадянами третіх країн, крім громадян Росії та Білорусі, в тому числі членами дипломатичного та адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій.

За інформацією Міністерства закордонних справ Білорусі, враховуючи те, що між Білоруссю і Росією немає чинних угод про пункти пропуску, рішення про створення пунктів пропуску на українсько-російській ділянці держкордону не приймалися, контроль на цій ділянці держкордону Прикордонною службою Білорусі не здійснюється.

«Ще раз звертаємо увагу громадян до небезпеки при плануванні поїздок до Російської Федерації, агресія якої проти України триває з 2014 року», – наголосили також у посольстві.

Як повідомив співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб, 27 серпня повідомив про зникнення свого сина, 19-річного Павла. Він припустив, що сина ФСБ Росії виманила в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною, а потім його затримала.

Білоруська влада деякий час не давала ніяких підтверджень перетину зниклим українцем державного кордону, а МЗС України направив білоруським колегам ноту протесту у зв'язку з інцидентом.

31 серпня білоруські прикордонники підтвердили факт перетину 19-річним українцем Павлом Грибом державного кордону 24 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: