Небезпечна риба: кількість постраждалих зросла до 60 осіб

1-39

Кількість постраждалих від отруєння копченою рибою у Львові збільшилася до 60 осіб.

Про це розповіла головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко, передають Вести.

«53 людини залишаються на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, серед них семеро дітей, двоє – в лікарні міста Пустомити, чотири людини звернулися до лікарів, але відмовилися від госпіталізації, один вже виписаний з лікарні за власною вимогою», – каже Тімко.

За її словами, у постраждалих діагностували гостру кишкову інфекцію: «Ті, хто отруївся, їли рибу самі і пригощали родичів. Всі стверджують, що не помітили у риби жодного стороннього запаху і на смак вона була нормальною. Але після її вживання у багатьох з'явилися скарги на біль в животі, нудоту, блювоту і жар».

У Держпродспоживслужбі кажуть, що всі постраждалі вживали скумбрію домашнього гарячого копчення, куплену в закритому павільйоні продовольчого ринку «Привокзальний» у Львові. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Порушення правил боротьби з епідеміями» (винуватцям загрожує до трьох років позбавлення волі).

За словами заступника директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олега Когута, це отруєння у Львові – найбільш масове за останні 10 років. Яка саме інфекція викликала його, поки невідомо. За симптомами лікарі підозрюють сальмонельоз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: