Окупанти збираються відгородити Крим від України парканом

4569455

Прикордонне управління ФСБ Росії по Республіці Крим побудує 50-кілометрове загородження на адмінкордоні з Україною з метою безпеки.

Про це повідомляє 27 вересня російське видання ТАСС, посилаючись на прес-службу прикордонного управління РФ.

Облаштування загородження обійдеться більш ніж в 200 млн рублів, роботи планується завершити вже в цьому році.

«На цей час робота з інженерного оснащення російсько-української ділянки кордону ведеться в плановому порядку, і будівництво 50-кілометрових інженерних загороджень на півночі Криму – її черговий етап», – заявили у відомстві.

Як повідомляється на сайті держзакупівель РФ, відомство оголосило аукціон на поставку і монтаж огорожі висотою понад два метри і довжиною 49,5 км у Красноперекопському районі. Згідно з конкурсною документацією, роботи мають бути виконані до 20 грудня 2017 року, максимальна (початкова) вартість контракту – 212,88 млн руб.

Гарантійний термін експлуатації на інженерне загородження і додаткове обладнання до нього – не менше 10 років, причому обумовлено, що конструкції повинні бути стійкі до складних кліматичних умов (в тому числі вологості до 98% і температурі повітря до плюс 65 градусів).

Згідно з документацією, конструкція забору повинна забезпечувати високу міцність, довговічність і економічність в експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: