Екологи виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2

Завод_Шпітельау
Фото ілюстративне

Еколог 1-ї категорії міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Алла Войціховська запевняє, що такого виду завод, який збираються будувати, зводити не потрібно.

Про це вона заявила 28 вересня, під час прес-конференції, інформує Дивись.info.

Еколог 1-ї категорії міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Алла Войціховська припускає, що сміття із заводу, який планують звести на території ТЕЦ-2, будуть на ній же і спалювати.

«Якщо ми будемо зневоднювати і висушувати відходи, яка подальша їх доля? Цей проект сумнівний. На нашу думку, готується паливо для ТЕЦ-2, яке не можна спалювати на такій ТЕЦ, бо потрібні додаткові фільтри і інші технології», — каже еколог.

За її словами, наразі для Львова актуально встановити сміттєсортувальну лінію та додаткові контейнери на органічні відходи по місту. Також, переконана вона, потрібно компостувати органічні відходи і облаштувати полігон для залишків тих відходів, які не відсортовуються і не компостуються.

Натомість, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря заперечує те, що відходи будуть спалювати на заводі. За його словами, на заводі всі ціннісні вторинні ресурси по можливості будуть відсортовуватися. Для цього на підприємстві передбачено кілька стадій сортування. Також будуть задіяні висушування, зневоднення, адже це необхідно для того, щоби зменшити об’єм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: