Ігри Нескорених: українці везуть додому 14 медалей, а львів'янина привітав принц Гаррі (фото)

630_360_1506765928-8023

Українська збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених з 14 перемогами.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«Українська збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених з 14 перемогами, здобувши 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі», - йдеться в повідомленні.

Найрезультативнішим спортсменом української збірної "Ігор Нескорених - 2017" став військовослужбовець Збройних сил України Павло Будаєвський. Змагаючись у плаванні, він додав у скарбничку збірної України одразу чотири золоті медалі. Будаєвський виявився найшвидшим у кожному із запливів, у яких брав участь: 50 та 100 метрів вільним стилем, а також 50 метрів на спині і 50 метрів брасом.

Золоту медаль виборов 22-річний Роман Панченко - боєць 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних сил України. Він був тяжко поранений у бою під Красним Лиманом — пробиті печінка, селезінка, ушкоджений хребет. Переніс ряд складних операцій, після яких лишився прикутим до інвалідного візка, тепер Роман живе і тренується у Львові разом зі своїм другом Сергієм Калитюком, який так само став учасником української збірної Ігор Нескорених, пройшовши національний відбір.

Більше про Романа та Сергія дивіться у відео:

У складі Національної збірної Панченко брав участь у змаганнях з стрільби з луку і здобув перше місце. Нового чемпіона стрільби з лука із «золотом» привітав принц Гаррі.

Читайте також: Львівські учасники принесли Україні кілька медалей на Іграх Нескорених у Торонто (фото, відео)

28-річний офіцер Окремого полку Президента України капітан Василь Пашкевич виборов золоту медаль з пауерліфтингу в Іграх Нескорених у середній вазі Men’s Midweight. Він здійснив три підходи по 160 кг, 171 кг та 175 кг.

Пашкевич у липні 2014-го року під Савур-Могилою зазнав численних вогнепальних та осколкових поранень в живіт та голову. Участь в Іграх Нескорених— це спосіб повернутися у спорт, яким він професійно займався до війни.

Під час змагання з веслування на тренажерах  “золото” виборов капітан команди, офіцер поліції Олександр Писаренко.

А історичне перше “золото” здобув для України 29-річний Олег Зімніков, військовослужбовець Збройних сил України, сержант 92-ї окремої механізованої бригади. Він першим подолав дистанцію у 1500 метрів під час змагань з бігу.

Як відомо, з 21 по 30 вересня 15 українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов’язку, брали участь в  масштабних міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» — Invictus Games у Торонто (Канада).

Читайте також: Сьогодні у Львові відбудеться жіночий велопарад

Це міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані принцем Гаррі. Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо.

Підготовка української команди тривала майже рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: