Мисливське лобі тисне на членів нацкомісії, щоб не вносити лося до Червоної книги

Рога-лося-фото

Бажаючи залякати членів Комісії по Червоній книзі, вбивці лосів почали травити їх, і, можливо, деяких з них, почнуть підкуповувати.

Таку заяву оприлюднив Київський еколого-культурний центр на своїй сторінці у Фейсбук.

«У боротьбі з захисниками лосів мисливці використовують весь арсенал брехні і залякування. Особливо дістається членам національної комісії по Червоній книзі України, вірніше тим її вченим, які вимагають внесення лося до Червоної книги. Наприклад, головного ідеолога захисту лосів в Україні д.б.н., професора, заввідділом Інституту зоології НАН України, чесного і порядного вченого Сергія Межжеріна мисливці взялися травити і ображати в своїй продажній відомчій лісомисливській пресі. На пікеті, який вони організували влітку проти Президії НАН України, мисливці вимагали вигнати С.Межжеріна з Академії наук. Разом з ним цькуванню піддавалася і відома захисниця вовка, зоозахисниця к.б.н. Марина Шквиря», – йдеться у заяві.

Крім того, зазначається, що проти інших членів Комісії по Червоній книзі буде використаний відомий спосіб, який ефективно діє в умовах злиденного існування нашої науки в Україні – надання госпдоговору, оплати відряджень і інших матеріальних благ.

«І цей спосіб вже починає приносити свої плоди. Наприклад, низка членів зоологічної підкомісії Комісії по Червоній книзі в вересні проголосував проти занесення лося до Червоної книги (або утримався), хоча влітку вони голосували зовсім інакше (список можемо надати).

У силу факту залякування чи підкупу деяких членів Комісії говорить і та інформація, що засідання Комісії по Червоній книзі планується провести незрозуміло коли, з одного боку через пару місяців, щоб у мисливців було вдосталь часу «попрацювати» з членами Комісії по Червоній книги», – йдеться у заяві центру.

Читайте також: Україна – остання країна Європи, де вовк – «шкідлива тварина», – зоозахисниця

Нагадаємо, днями міністр екології Остап Семерак підписав ліміти на відстріл лосів, згідно із якими мисливці мають право вполювати 160 особин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: