Люди з особливими потребами пройшли у Львові цикл занять з іпотерапії

ipoterapiia-e22c13f082b30d9e8d969a9ca1f085fb

Місто підтримує соціальні ініціативи. З травня по вересень цього року громадська організація «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я», за фінансової підтримки управління соціального захисту ЛМР, провела для дітей та молоді з інвалідністю, хворих на дитячий церебральний параліч, цикл занять з іпотерапії.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Навчальний практикум «Іпотерапія заради одужання» провели для 10-ти осіб. Загалом було проведено по 30 занять для кожного.

Навчальний практикум проводили в декілька етапів, а це:

– підбір вправ для занять з іпотерапії, відповідно до діагнозу неповносправних осіб;

– навчання неповносправної молоді щодо виконання вправ з іпотерапії з інструктором;

– верхова їзда на конях з виконанням вправ у супроводі інструктора з іпотерапії.

«Неповносправні молоді люди, підопічні громадської організації «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я» відзначають, що відвідування занять позитивно впливає не лише на їх фізичне самопочуття, але й, що не менш важливо, на їхній загальний психоемоційний стан», - кажуть організатори заходу.

Навчальний практикум «Іпотерапія заради одужання» провели в рамках фінансової підтримки громадських організацій інвалідів і ветеранів на реалізацію статутних завдань у 2017 році. Розмір фінансування заходу управлінням соціального захисту Львівської міської ради склав 45 тис. грн. Загальний розмір фінансової підтримки, передбаченої ГО «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я», в рамках надання фінансової підтримки на реалізацію статутних завдань у 2017 році, склав близько 75 тис. грн.

«Підтримку в проведенні занять з іпотерапії ми надаємо вже не перший рік. Іпотерапія – це світова практика, котра допомогла тисячам людей по всьому світу. І зараз вона все більше розвивається і стає популярнішою в Україні», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: