Столичні заклади харчування зобов'язали надавати меню українською

twitter_com_turchynov_id22641_650x410_1_650x410

У столиці всі вивіски та реклама відтепер повинні бути державною мовою.

Про це повідомляє УНІАН.

У Києві всі назви установ, вивіски, плакати, афіші, публічні повідомлення, рекламні оголошення мають бути виконані державною мовою. Київська міська рада погодила правки до проекту рішення «Про подолання наслідків радянської окупації в мовній сфері» і постановив друкувати меню в ресторанах державною мовою.

Відповідно до нової редакції, Рішення буде носити назву «Про заходи безпеки щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві».

«Встановлюється, що мовою роботи, діловодства і документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, а також мовою офіційних оголошень і повідомлень, є державна мова», - сказано в повідомленні.

Також виписаний пункт про використання української мови в місцях громадського обслуговування. Тепер при реалізації товарів і наданні послуг, в першу чергу, використовується державна мова.

«Одночасно, на прохання споживача, суб'єкт господарювання може використовувати будь-яку іншу іноземну мову для повного донесення інформації про товари і послуги, та для належного обслуговування споживачів. При цьому ми залишили пункт, який передбачає, що у всіх закладах громадського харчування обов'язково має бути меню державною мовою. При обслуговуванні відвідувачів персонал зобов'язується пропонувати меню українською, і лише на вимогу відвідувача, надавати меню будь-якою іншою мовою при наявності», - додав автор відповідного рішення, депутат Київради Юрій Сиротюк.

Крім цього на території Києва виконуються державною мовою всі назви установ, підприємств, організацій, вивіски, плакати, афіші, публічні повідомлення, рекламні оголошення і будь-які інші форми аудіо - і візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів і послуг, і лише на розсуд власника такої інформації, - англійською та будь-якою іншою мовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: