Заньківчани презентують виставу про любов Ольги Кобилянської

teatr_11b51

Вистава про любов Ольги Кобилянської, передає Zaxid.net

Вистава про любов Ольги Кобилянської, передає Zaxid.net

«Поцілунок самотності» ‒ чергова прем’єра у львівському театрі ім. Заньковецької. Виставу за п’єсою Романа Горака, колишнього директора «Франкового музею», поставила режисерка Алла Бабенко.

Це історія любові знаної нам письменниці Ольги Кобилянської. Любові до двох найжаданіших за все життя чоловіків. А разом з тим її біль, душевні рани та окрилення. Вистава, певна режисерка, буде цікава школярам, а також тим, хто любить заглиблюватися у роздуми. «Поцілунок самотності» може стати шостою виставою до театрального фестивалю «Жінки України», який хоче зробити художній керівник театру Федір Стригун. Адже у Львові вже є постановки присвячені Марку Вовчку, Соломії Крушельницькій та Ользі Хоружинській ‒ дружині Івана Франка.

Над постановкою «заньківчани» працювали три місяці. Її прем'єра ‒ вже у неділю, 8 жовтня.

«Вистава про долю сильної жінки, яку не зрозуміли. Чоловіки боялися її. Боялися її відкритості, боялися її європейськості», ‒ розповів актор театру імені Заньковецької Віталій Гончаренко.

«Вона була єдина, напевно, з жінок, яка запропонувала своєму коханому чоловіку жити разом. І вона не боялася цього сказати. А він втік. Він злякався, не оцінив. Йому потрібно було набагато простіше: діти, готування їжі.. А вона була вітром! Вона любила гори, природу, їзду на конях!», ‒ додала акторка театру імені Заньковецької Христина Гузиль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: