Де безкоштовно прочіпувати собаку у Львові (карта)

unnamed-8-630x420

Від початку жовтня і до кінця року у Львові триває проект, за яким безкоштовно поставлять чіпи 5000 собакам.

 

За два тижні такою можливістю скористалися господарі вже 215 домашніх улюбленців.

Як розповіла ІА Дивись.info директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, найбільше львів’ян скористалися такою можливістю, звернувшись до ЛКП «Лев». «Оскільки, більшість людей все ж асоціюють чіпування з нашою структурою», - додала Оксана Кошак.

За її словами, в середньому, близько 10 людей на день приводять своїх собак на чіпування, а загалом скористалися можливістю безкоштовно це зробити вже 215 господарів.

Наразі у Львові безкоштовну процедуру в межах проекту можна зробити у 8 поліклініках. Детальніше ознайомитись із переліком клінік, що надають послуги безкоштовного чіпування собак у Львові за програмою «Популяризації електронної ідентифікації та реєстрації власницьких собак у Львові» можна на сайті ЛКП «Лев» та тут. На карті також позначені контакти клінік та графік роботи, аби завчасно спланувати процедуру.

Як зазначила директор ЛКП «Лев», у Львові вже понад 5тис. людей на платних основах це зробили ще до початку проекту. «В нас досить широка база чіпованих тварин в місті, а якщо врахувати всіх чіпованих та зареєстрованих жетоном в єдиній міській базі, то це вже більше 10 000 тисяч тварин», - додала пані Кошак.

Участь у акції можна взяти за таких умов:

  1. бути власником собаки
  2. проживати на території Львова
  3. попередньо зареєструвати тварину на сайті animal-id.info
    (підтвердивши внесення даних в діючий міський реєстр Львова)
  4. собака повинна мати щеплення від сказу, яке було проведене
    не пізніше як за рік до моменту чіпування

Читайте також: Жодного притулку не вистачить, доки люди не зрозуміють, що ведмідь – не іграшка, – зоозахисники

Нагадаємо, чіпування домашньої собаки дає не лише можливість ідентифікувати втрачену або викрадену тварину у будь-якому ветеринарному кабінеті, а й дозволяє господарю подорожувати за кордон разом із чотирилапим (адже цього вимагає законодавство). Оскільки, з 2010 року заборонено ввозити тварин без наявності мікрочіпу на територію країн Європейського Союзу.

Читайте також: У Львові безкоштовно чіпують 5000 господарських собак (фото, відео)

Як додав керівник проекту під час його презентації, у приватних установах практикують чіпування домашніх собак уже давно, але за гроші.

«Вартість чіпування коливається приблизно у межах 300-400 гривень, але проект дозволяє це зробити безкоштовно, аби популяризувати традицію чіпування собак. Проект стартує сьогодні, тож станом на зараз прочіповані за цим проектом лише одиниці», – розповів Василь Дуб, співзасновник і CMO Аnimal-id.info; керівник проекту з чіпування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: