Музей «Тюрма на Лонцького» запрошує говорити про екологію та декомунізацію

Музей «Тюрма на Лонцького» стане однією з локацій XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це під час прес-конференції, 11 жовтня, повідомила Вікторія Садова, представниця ГО «Центр правових та політичних досліджень «СІМ», регіонального співорганізатора XIV Мандрівного міжнародного фестивалю, інформує Дивись.info.

Протягом 4-10 листопада у Львові пройде XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У рамках події заплановані як кінопокази документальних фільмів, так і тематичні дискусії, круглі столи, виставки.

«Екоакценти фестивалю відбуватимуться у тих акціях, які заплановані у музеї «Тюрма на Лонцького», — каже Вікторія Садова. — У музеї будуть організовані кілька фотовиставок. Одну з них запропонували молоді науковці географічного факультету Національного університету Франка. Вона  стосується фіксації негативних наслідків діяльності людини в українських Карпатах. Той туризм, який мав би розвивати регіон, інколи обертається іншим боком, коли ми бачимо, як нищиться природа».

Іншу акцію, за словами Вікторії Садової, влаштовують разом із зоозахисниками. За круглим столом зберуться для дискусії зоозахисники, представники ЛКП «Лев», а також обласної поліції.

Читайте також: Сьогодні у Львові стартує міжнародний фестиваль короткометражок Wiz-Art

«Не тільки патрульні Львова мають виклики на якісь злочини, пов’язані з зоо- чи природозахистом – в області це також трапляється. І для того, щоби обласна поліція мала якісь рекомендації щодо того, як їй діяти під ас таких викликів, вони говоритимуть із зоозахисниками», — пояснює представниця громадської організації.

Крім того, у програмі цьогорічного фестивалю є чимала підбірка фільмів, які стосуються декомунізації, каже Вікторія Садова.

«І кому ж, як не музею «Тюрма на Лонцького» представляти цю тематику і коментувати? Експертне середовище, яке ми запросили, доволі знане: це і історики, і етнологи», — додає вона.

Дізнатися більше про фестиваль та ознайомитися з його повною програмою можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: