Створили карту онлайн-цензури: на якому місці Україна (інфографіка)

fullsize (6)

Аналітики проаналізували кількість заборонених тем і категорій контенту, які можуть піддаватися чисткам в онлайн-просторі цих країн. І як виявилося,Україна - одна з найбільш вільних інтернет-зон в світі.

Аналітики проаналізували кількість заборонених тем і категорій контенту, які можуть піддаватися чисткам в онлайн-просторі цих країн. І як виявилося, Україна - одна з найбільш вільних інтернет-зон в світі.

Блог WhoIsHostingThis проаналізував ступінь відкритості інтернету та зібрав отримані дані в карту світової інтернет-цензури.

Чорним кольором на карті відзначені країни, в яких цензура поширюється також на соціальні мережі та політичні медіа, а ще заборонено порнографію. Майже вся Азія на мапі зображена в чорних і сірих тонах. Найбільш «темними» з точки зору інтернет-свободи країнами, стали Китай, Саудівська Аравія, Ємен, Таїланд, Сирія, Узбекистан і Таджикистан. Як ми бачимо, найбільш чорним відтінком на карті позначена Північна Корея, що свідчить про те,  що саме ця краї є найбільш «невільною» у світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: