На «Вернісажі» у Львові археологи шукатимуть фрагменти церкви св. Катерини

2-7 (2)
Фото: Фотографії старого Львова

Наступного тижня на території львівського Низького замку (нинішня територія «Вернісажу») розпочнуть археологічні дослідження.

Про це сьогодні повідомили на брифінгу біля входу в Ратушу.

Замовником робіт на проведення цих археологічних розкопок між вул. Низький замок, вул. Театральною, вул. Лесі Українки та пр. Свободи є  управління охорони історичного середовища ЛМР. Тендер на виконання робіт виграв науково-дослідницький цент «Рятівна археологічна служба».

Як зазначив директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України Олег Осаульчук, розкопки будуть в діаметрі 30 метрів та 5 метрів в глибину і триватимуть місяць.

«Дослідження дадуть змогу нам добратися до за рештків Низького замку», - пояснив Осаульчук. Проте, дослідники не відкидають і варіанту, що не знайдуть нічого.

Своєю чергою, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, пояснила, що саме настав час досліджувати Низький замок, оскільки місто давно чекало на ці археологічні розкопки. «Хотілося б все-таки знайти фрагменти церкви Святої Катерини, про яку всі давно говорять, але ніхто не знає, де вона точно була», - додала Онищенко.

За словами начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, кошторис на археологічні дослідження Низького замку становить 130 тис. гривень.

Читайте також: У Львові, на Високому Замку, археологи вперше знайшли фрагмент стіни XIV століття

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: