Британію вразив шторм «Браян», є загроза підтоплень

_98417052_0a6ea57e-87b8-4c17-9eae-40eae6273f15

Британію вразив шторм «Браян», який супроводжується сильним вітром і високими хвилями. Утім, прогнозували ймовірність того, що вітри будуть сильнішими.

Про це інформує ВВС Україна.

Уранці в суботу було зафіксовано пориви вітру швидкістю до 112 км/г. Синоптики попереджають про загрозу підтоплень, відключення електроенергії і проблем з транспортним сполученням.

Попередження «жовтого» рівня про сильний вітер діють в Уельсі, на півдні і в центрі Англії. По всій Англії діють сім попереджень про можливі затоплення, стільки ж попереджень оприлюднено і в Уельсі.

На початку тижня троє людей загинули, а сотні тисяч людей - в основному в Ірландії - залишилися без електрики після того, як ураган «Офелія», знесилений до рівня шторму, вдарив Британські острови.

Напередодні ввечері сильний вітер і високі хвилі через новий шторм досягли західного узбережжя Ірландії.

Пориви вітру досягали швидкості 130 км/год, повідомляли ірландські синоптики, в деяких районах повідомили про підтоплення через підвищений рівень води в річці Шаннон.

Ірландська влада випустила «оранжеве» попередження - друге за рівнем небезпеки - для семи ірландських графств і порадила автомобілістам бути уважними, оскільки дерева, ослаблені ще минулим штормом, можуть упасти.

Однак очікується, що пориви вітру будуть усе ж менш сильними, ніж під час «Офелії».

У графстві Корнволл були встановлені бар'єри від повені, щоб захистити прибережні міста. В Уельсі потяги і пороми скасовані, закриті дороги біля моря.

Найсильніший порив вітру зафіксовано в Мамблсі, що на захід від Свонзі, - він склав 114 км/г.

Влада Уельсу заявила, що прибережні райони, швидше за все, будуть «на ці вихідні надзвичайно небезпечними», швидкість вітру може перевищувати 100 км/г.

Міська рада Кередігіона, що в Уельсі, попередила мешканців про необхідність «триматися подалі» від набережних і «дотримуватися обережності» в низинах, де можливі затоплення.

Крім попереджень про затоплення, Агентство з охорони навколишнього середовища повідомило, що в 40 районах підтоплення теоретично можливі - більшість із них на заході і південному заході Англії.

Бар'єри для захисту від повеней були встановлені в декількох районах країни, проте Френк Ньюелл з Агентства із охорони навколишнього середовища каже, що шторм на морі буде слабшим, ніж прогнозували.

Залізничні компанії повідомили, що погода може вплинути на рух потягів, у деяких районах встановлено спеціальні обмеження швидкості.

Представник Агентства з охорони навколишнього середовища Бен Люкі закликав людей не робити селфі і не позувати для фотографій під час несприятливих погодних умов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: