Два найбагатші регіони Італії на референдумах проголосували за розширення автономії

italian-flag

Два регіони Італії, Ломбардія та Венето у неділю, 22 жовтня, на референдумах висловилися за розширення автономії. 

Референдуми не мають юридично зобов’язуючої сили і вони отримали дозвіл Конституційного суду, адже, будь-якому регіону Італії дозволено виносити подібні питання відповідно до конституції Італії, передає DW.

За попередніми результатами, які озвучила влада регіонів, в Ломбардії за це проголосували понад 95 відсотків за явки в 39 відсотків, а у Венето - 98 за явки 57, повідомляє агентство dpa.

Губернатор Венето Лука Дзайя назвав результати голосування «великим вибухом» для інституційної реформи. «Я сподіваюся, Рим розуміє, що це - не бажання політичної партії, це - бажання народу», -  заявив він після завершення голосування. Також висловився і губернатор Ломбардії Роберто Мароні. За його словами, мільйони людей у Ломбардії проголосували, щоб отримати справжню автономію.

Варто зазначити, що Ломбардія з регіональним центром в Мілані і Венето з центром у Венеції - два найбільш економічно успішних регіони Італії. Їхня частка у ВВП Італії становить близько 30 відсотків при тому, що в них живуть 15 з 60 мільйонів жителів країни. У минулому році Ломбардія переказала в Рим податків на 54 мільярди євро більше, ніж отримала коштів від центрального уряду. Чистий внесок Венето становив 15,5 мільярда євро.

Читайте також: Як каталонський референдум змінить Європу і до чого доведуть пристрасті у ВР. Політогляд тижня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: