900 українців проходять клінічне випробування препарату проти раку, 60 – зі Львівщини

lechenie-gormonozavisimogo-raka

900 українців із діагнозом «тричі негативний рак» проходять клінічні випробування препарату проти нього. 60 таких пацієнтів — зі Львівської області.

Про це під час прес-конференції, 30 жовтня, заявив Ярослав Шпарик, завідувач відділення хіміотерапії Львівського онкоцентру, повідомляє Дивись.info.

Ще кілька років тому хворі з метастатичними стадіями раку молочної залози жили у середньому 3-6 місяців, а сьогодні — більше п’яти років, завдяки медикаментам, каже Ярослав Шпарик. За словами медика, такі люди повністю не виліковуються, але можуть вести «абсолютне нормальне і повноцінне життя».

Ярослав Шпарик зазначає, що вже понад 10 років Україна є важливим гравцем на арені випробування медикаментів у всьому світі.

«Звичайно, нам ще дуже далеко до США, навіть до Польщі, де клінічних випробувань на порядок більше. Але те, що Україна бере у цьому участь, говорить про визнання фаху українських лікарів і статус держави. Важливо, що за ті медикаменти, які нам надають для випробування, ми нічого не платимо. А іноді їх ціна сягає 100 тисяч за один місяць вживання», — наголошує спеціаліст.

За словами Ярослава Шпарика, йому траплялося бачити, коли у найзанедбаніших стадіях раку пацієнтам ставало краще і вони жили ще не один рік, завдяки експериментальним лікам.

«Сьогодні в Україні є 900 пацієнтів із тричі негативним раком, які беруть участь у клінічних випробуваннях. Половина з них отримує звичайну хіміотерапію з новим препаратом, інша — хіміотерапію зі звичайною водою. Хто саме з них приймає новий препарат, вони не знають. Це важливо для об’єктивності дослідження. У Львівській області 60 жінок зголосилися взяти участь», — зазначає фахівець.

Нагадаємо, на Львівщині протягом цього року зареєстрували 911 випадків онкопатології грудної залози. У Німеччині на рак грудей хворіє кожна 8 жінка, в Україні — кожна 15. Де пройти обстеження у Львові, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: