В Україні кожна 15 жінка хворіє на рак грудей, у Німеччині – кожна 8

27922470ae37d77e4d5f1cf16cbcd388

Чим розвиненіша країна, тим вищий рівень захворюваності на рак молочної залози.

Про це 30 жовтня під час прес-конференції заявив Олег Дуда, заступник головного лікаря Львівського регіонального онкологічного центру, повідомляє Дивись.info.

Чим більше розвинена країна, тим вищий рівень захворюваності на рак молочної залози, переконаний Олег Дуда.

«Це доведено. Найвища захворюваність у США, Канаді, Великій Британії, Австралії. Але там і найменша смертність від цієї хвороби. Вони навчилися жити з цим, вчасно виявляти і вчасно лікувати», — зазначає лікар.

За словами Олега Дуди, у Німеччині кожна 8 жінка хворіє на рак грудей, в Україні — кожна 15.

«У нас буде така ж статистика, якщо ми почнемо добре виявляти хворобу. Німеччина вкладає у скринінг 220 мільйонів євро кожен рік. І зрозуміло, що з тисячі жінок тільки у 6 знайдеться ця патологія. Але вона знайдеться на такій стадії, що вони будуть жити після лікування», — додає спеціаліст.

Олег Дуда зазначає, що наразі пройти якісне обстеження можна у Львівському регіональному онкологічному центрі, адже там сьогодні встановлені три цифрові мамографи експертного класу. Крім того, є п’ять скринінгових центрів на Львівщині.

Читайте також: На Львівщині протягом року виявили 911 випадків раку молочної залози

«Навіть якщо ви не відчуваєте ніякого дискомфорту, у 45 років потрібно прийти і зробити першу базову мамограму. А потім приходити з такою частотою, з якою скаже лікар. Самообстеження вже замало. Світ давно перейшов на нові методи», — зазначає Ярослав Шпарик, завідуючий відділенням хіміотерапії Львівського онкоцентру.

Молодшим жінкам рекомендують регулярно проходити медогляд і у випадку підозр звертатися до мамолога, який призначить правильний метод діагностики.

Читайте також: Чоловіків закликають сходити зі своїми жінками до мамолога

Нагадаємо, рак грудей — найпоширеніша жіноча онкопатологія. Щорічно реєструється до 14 тисяч нових випадків хвороби. Де пройти обстеження у Львові, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: