Міноборони відмежувалось від нічної облави на призовників у Львові

donbas_1a796

Військкомати ніяких перевірок у нічних клубах не проводять, а ті, хто організовує рейди - просто маніпулюють обов'язками Збройних сил України.

Про це заявив прес-офіцер управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, інформує«Українська правда».

«Ні, військкомати ніяких перевірок або облав не проводять: вони не мають таких повноважень - перевіряти документи на вулиці - це повноваження Нацполіції», - заявив Венскович.

Читайте також: Учора вручали повістки юнакам, які ігнорують чинне законодавство, – Олександр Поронюк

За його словами, відповідальність за призов на військову службу покладається на місцеві органи влади.

У випадку, якщо громадянин ухиляється від призову, відповідна призовна комісія приймає відповідне рішення, що він ухиляється або не має законодавчих підстав для відстрочки служби і передає документи в Нацполіцію для вжиття заходів - адмінстягнення, примусового приводу до призовної дільниці, порушення справи і т.д .

«Для цього вони формують призовну комісію, яку очолює один з заступників голови держадміністрації. До складу комісії входять військовий комісар, представник Нацполіції, медичний працівник і працівники органів соцзахисту населення, та інші посадові особи, відповідно до рішення голів обласних держадміністрацій та їх заступників», – зазначив речник ЗСУ.

Венскович допустив, що проведення подібних рейдів є ініціативою місцевого врядування.

Речник Львівської міськради Христина Процак запевнила, що в мерії про проведення нічної облави дізнались із дзвінків очевидців на міську гарячу лінію. Отримати коментар в ЛОДА поки не вдалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: