Лідер ТіК розповів, як реагує на запрошення виступити в Росії

____17415_650x410

Дивна ситуація: чому одним можна, а іншим ні?" – запитує лідер популярної групи.

Дивна ситуація: чому одним можна, а іншим ні? – запитує лідер популярної групи.

Лідер групи ТіК Віктор Бронюк відмовився коментувати виступи українських артистів у Росії під час агресії на Донбасі і після анексії Криму. Музикант зізнався, що для себе прийняв рішення не гастролювати в РФ, поки не закінчиться війна. Про це він розповів в інтерв'ю Обозревателю.

"Я до цього ніяк не ставлюся – ми не їздимо. А вони всі дорослі люди. Я не можу судити чи не судити. Відразу після анексії Криму, ми скасували концерт у Санкт-Петербурзі, запланований на квітень 2014 року. Досі періодично телефонують з Криму, Росії щодо виступів. Нещодавно дзвонили з Москви. Але, поки не закінчиться війна, ми для себе вирішили, що їхати туди неправильно, - каже Бронюк. Музикант вважає, що виступати одночасно і Росії, і в Україні в ситуації війни неправильно.

Якщо говорити відверто, то так бути не повинно. Є кілька антигероїв, які переїхали в Росію, які там живуть, працюють... Але є ж багато моїх колег, які працюють і там, і там. Дивна ситуація: чому одним можна, а іншим ні? Йде війна, на нашу країну напав північний псевдо-брат. Все і так зрозуміло, про що ще тут можна говорити?", - сказав він. Бронюк каже, що Україна поступається Росії в гібридній війні.

В росЗМІ зовсім інша картина. Але, на жаль, в Україні, в якій вже четвертий рік йде війна, все одно можна зайти на російські ресурси, соціальні мережі, де інформація подається під викривленим кутом. І тому часто відбувається підміна понять. Росія готувалася до гібридної війні 20 років. Вона підходила з різних сторін. Наприклад, говорили про дискримінацію російської мови в Криму чи на Донбасі. Однак у Криму було всього дві україномовні школи – ніхто нікого не дискримінував. Що стосується Донбасу, у мене є друг, який народився у Донецьку, до шести років жив у бабусі, а потім переїхав у Москву до батьків, не знаючи жодного російського слова. Це я веду до того, що "Донбас завжди був російським", - розвіяв він популярну "установку" російської пропаганди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: