Садового звинувачують у брехні щодо візиту голови МЗС Польщі

1520

Міський голова Львова Андрій Садовий попався на брехні коментуючи вчинок голови польської дипломатії Вітольда Ващиковського.

Міський голова Львова Андрій Садовий попався на брехні коментуючи вчинок голови польської дипломатії Вітольда Ващиковського.

Як йдеться на Facebook-сторінці Андрія Садового, «5 листопада 2017 спільно з представниками МЗС України та народним депутатом Іриною Подоляк брав участь у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював Міністр закордонних справ Польщі п. Ващековський. Після телефонних консультацій з Главою МЗС України п. Клімкіним, директором УІНП п.В’ятровичем, доніс до польської сторони позицію України по ключових питаннях. Зробив все можливе, аби донести думку: у нас є спільна загроза і це - агресія Росії. Будь-які спроби розкрити рани українсько-польської ворожнечі є згубними для обидвох народів. Доведено історією»

Також в повідомленні Андрія Садового зазначається, що «інцидент в Музеї «Тюрма на Лонцького» відбувся після нашої зустрічі. Наші польські партнери часто закликають нас подивитись на нашу складну історію об‘єктивно, без стеротипів. Такий шанс був у польської делегації в музеї жертв окупаційних режимів у Львові».

Проте, журналістка Галина Терещук на своїй сторінці у Facebook повідомила, що «ні міського голови, ані міських чиновників не було 5 листопада, о 10.15 біля музею, біля пам'ятника жертвам комуністичних злочинів. Після покладання квітів, польська делегація пішла до музею. А там вже був інцидент. Я була присутня і все те бачила, чула, фіксувала. Відтак, коли був ланч, вже було відомо про те, що польський міністр не зайшов у музей».

Читайте також: Небезпечна дипломатична гра, або Навіщо польський міністр приїжджав до Львова

Нагадаємо, у програмі дводенного візиту до Львова Вітольда Ващиковського були відвідини «Тюрма на Лонцького». Коли у неділю вранці він приїхав до музею, то на порозі спитав у директора музею Руслана Забілого про те, чи Західна Україна була окупована у 1918 році. Забілий відповів, що це була окупація. Після цього міністр різко розвернувся на порозі музею і пішов геть. Цей вчинок міністра спричинив скандал у ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: